Promotie S.C. (Stephanie) Rigters

Peripheral and Central Aspects of Age-related Hearing Loss
Promotor

Prof.dr. R.J. Baatenburg De Jong

Co-promotor

Dr. A. Goedegebure

Co-promotor

Dr. M.P. van der Schroeff

Datum
dinsdag 14 dec 2021, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op 14 december 2021 verdedigt S.C. (Stephanie) Rigters haar proefschrift, getiteld: ‘Peripheral and Central Aspects of Age-related Hearing Loss’.

Ouderdomsgehoorverlies is een multifactoriele aandoening en geassocieerd met leeftijd, geslacht, slechtere kwaliteit van witte stof banen in de hersenen, diabetes mellitus, een hogere bloeddruk, een hoger BMI, roken, alcoholconsumptie en opleidingsniveau. In dit proefschrift worden drie hypothesis besporken; gehoorverlies veroorzaakt veranderingen in het brein (sensory-deprivation hypothese), veranderingen in het brein veroorzaken gehoorverlies (central component hypothese), of er zijn gezamelijke factoren die voor beide zorgen (common-cause hypothese).

 

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 15.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen