Promotie S.C.M. (Suzan) Cochius - den Otter

Promotor

Prof. dr. D. Tibboel

Promotor

Prof. dr. K.M. Allegaert

Datum
dinsdag 8 dec 2020, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Gesproken taal
English
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op dinsdag 8 december 2020 verdedigt S.C.M. Cochius - den Otter haar proefschrift, getiteld: ‘One Size Does Not Fit All: Prognosis and therapy in congenital diaphragmatic hernia’.

Congenitale hernia diafragmatica, waarbij er zich een gat in het middenrif bevindt en de longen te klein en abnormaal ontwikkeld zijn, is een zeldzame aangeboren aandoening met een grote impact op het vroege leven na de geboorte. In dit promotieonderzoek hebben we een predictiemodel ontwikkeld om de kans op overlijden beter te kunnen voorspellen. Daarnaast hebben we onderzocht of bekende biomarkers een rol spelen in de predictie van longproblemen in het latere leven in CHD patienten. Dit laatste leek niet het geval. We hebben ook een nieuwe minder agressieve behandelmethode in de verloskamers beschreven. Hierbij worden de milde CHD patienten niet direct beademd. Ook hebben we gekeken naar de spiegels van sildenafil in het bloed, de farmacokinetiek, en hebben dit toegepast in een internationale gerandomiseerde studie naar de behandeling van CHD patienten. Hierbij vergelijken we sildenafil met stikstof als de eerste stap van de behandeling van verhoogde longdruk, een veel voorkomend probleem in CHD patienten.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen