Promotie S.G. (Steven) Strang

Promotor

Prof. dr. M.H.J. Verhofstad

Co-promotor

Dr. E.M.M. van Lieshout

Co-promotor

Dr. O.J.F. van Waes

Datum
woensdag 9 dec 2020, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Gesproken taal
Dutch
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 9 december 2020 verdedigt S.G. Strang zijn proefschrift, getiteld: ‘Intra-Abdominal Hypertension and Abdominal Compartment Syndrome: Epidemiology and markers for adverse outcome’.

Intra-abdominale hypertensie (IAH) en abdominaal compartimentsyndroom (ACS) zijn aandoeningen van verhoogde intra-abdominale druk die worden waargenomen bij ernstig gewonde of zieke patiënten. Samen met moderne beperkte resuscitatie, nam de prevalentie van deze aandoeningen aanzienlijk af. Als het abdominaal compartimentsyndroom nog steeds optreedt, is het cruciaal om het snel te herkennen. Als het niet wordt herkend, zal het onvermijdelijk de dood tot gevolg hebben. Als het wordt herkend, blijft het een uitdaging om het adequaat te behandelen. De studies beschreven in dit proefschrift hadden tot doel de huidige praktijken, prevalentie en mortaliteit van intra-abdominale hypertensie en abdominaal compartimentsyndroom vast te stellen en markers te identificeren voor vroege en nauwkeurige herkenning.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen