Promotie S.M. (Susanne) Eijgenraam

Promotor

Prof.dr. S.M.A. Bierma-Zeinstra

Co-promotor

Dr. M. Reijman

Co-promotor

Dr. E.H.G. Oei

Co-promotor

Dr. D.E. Meuffels

Datum
woensdag 22 jan 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 22 januari 2020 verdedigt S.M. Eijgenraam haar proefschrift, getiteld: ‘The Meniscus Matters - Novel insights into imaging and treatment of meniscal pathology’.

Er wordt steeds meer duidelijk over de belangrijke biomechanische rol van de meniscus binnen het kniegewricht en het belang van een goed werkende meniscus voor een gezonde knie functie op de lange termijn. In dit proefschrift komen verschillende aspecten van de meniscus aan bod, zowel binnen de basale wetenschap als binnen het klinisch onderzoek.
Het proefschrift is onderverdeeld in twee hoofd thema’s:

  1. Magnetic Resonance (MR) Imaging van de meniscus (en kraakbeen), met de focus op kwantitatieve MRI (qMRI) technieken. De validiteit en reproduceerbaarheid van T2mapping, de meest gebruikte qMRI techniek in musculoskeletaal onderzoek, zijn geevalueerd. Ook zijn er methoden onderzocht om de efficientie van MRI acquisitie van de knie te verhogen, met name gericht op het reduceren van scantijd.
  2. Etiologie en behandeling van meniscus pathologie, met het doel om meer duidelijkheid te verkrijgen over etiologische processen en het verbeteren van ‘’clinical decision making’’ voor meniscus pathologie.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 13.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen