Promotie S.R. (Sebastian) van der Voort

Op 26 oktober 2021 verdedigt S.R. van der Voort zijn proefschrift, getiteld: ‘Eye to AI: MR image analysis of glioma using machine learning’.
Promotor

Prof.dr.ir. W.J. Niessen

Promotor

Prof.dr. M. Smits

Co-promotor

Dr.ir. S. Klein

Datum
dinsdag 26 okt 2021, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
ECE Campus
Voeg toe aan agenda

Op 26 oktober 2021 verdedigt S.R. van der Voort zijn proefschrift, getiteld: ‘Eye to AI: MR image analysis of glioma using machine learning’.

In mijn onderzoek heb ik gekeken naar het gebruik van kunstmatige intelligentie voor het voorspellen van de aggresiviteit van hersentumoren op basis van MRI scans. Normaliter word de aggresitiviteit van deze tumoren bepaald met een analyse van een stukje tumor weefsel wat is verkregen via een operatie. Echter, is deze operatie niet zonder risico en moet de patient enige tijd wachten op de operatie en zit ondertussen in onzekerheid over het vervolg van de behandeling. Uit mijn onderzoek bleek dat kunstmatige intelligentie in staat is om de aggresiviteit van de tumor te voorspellen op basis van alleen de MRI scans. In sommige gevallen deed de kunstmatige intelligentie dit zelfs beter dan de artsen. Door het gebruik van kunstmatige intelligentie kan in de toekomst het aantal operaties worden verminderd en kan de patient direct na de MRI scan al meer zekerheid hebben over het verloop van de behandeling.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 15.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen