Promotie T.A. (Taslim) Alade

Promotor

Prof.dr. J. Edelenbos

Co-promotor

Dr. A. Gianoli

Datum
vrijdag 8 mei 2020, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 8 mei 2020 verdedigt T.A. Alade zijn proefschrift, getiteld: ‘Innovation Adaptation in Urban Light-Rail Transport. Adapting Pricing and Infrastructural Innovations using Frugal Approach in Ethiopia and Nigeria’.

Aanpassing Light-Rail Transport (LRT) voor de eerste keer naar de steden, in de overgang naar LRT misschien in eerste instantie een zware taak zijn, afhankelijk van hoe de ontvangende stad begrijpt hoe te communiceren met de LRT providers en internationale multi-acteurs, terwijl het beheer van de beperkte personele , middelen en tijd met behulp van een sobere aanpak. Om dit te bereiken, wordt een systematische inspanning vereist door de LRT ontvangende stad, aan het proces dat het succes van de LRT implementatie zal garanderen systematiseren. Het eerste artikel gericht te begrijpen hoe de multi-actor interactie processen en absorptiecapaciteit structuur geleverd soberheid in het stedelijk vervoer per spoor; betaalbare transport onderaan piramide (BOP) passagiers en een fractie modal-shift alle gemotoriseerde vervoerswijzen light-rail openbaar vervoer.  Het tweede artikel in de eerste plaats tot doel om te weten hoe de prijsstelling en infrastructurele vernieuwingen van LRT van een Chinese context werd overgebracht naar de Addis-Abeba context. Ten tweede, wat waren de sociale, economische en milieu-effecten van deze contextualized innovaties op personenauto service delivery, Multinationale Ondernemingen (MNO's), stedelijke omgeving, nabijheid en zakelijke activiteiten bewoner langs de LRT routes. Ten derde, waarom heeft de effecten van deze contextualized innovaties op passagiers, multinationals, en bewoners leiden tot re-wijzigingen? Het derde artikel analyseerden de overeenkomsten en verschillen in omgevingsfactoren tussen Abuja en Lagos in Nigeria en tussen Ethiopië en Nigeria. Het vierde artikel gericht op de twee spleetafmetingen van een dienst kwaliteitlus vervoer light-rail. Deze activiteiten zijn gericht en de geleverde kwaliteit service van de multi-acteurs en de ervaren kwaliteit van de dienstverlening van de passagiers. 

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen