Promotie T.M.M.H. (Theo) de By

Promotor

Prof.dr. A.J.J.C. Bogers

Co-promotor

Dr. K. Caliskan

Datum
woensdag 27 mei 2020, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 27 mei 2020 verdedigt T.M.M.H. de By zijn proefschrift, getiteld: ‘International Benchmarking in Cardio-Thoracic Surgery. Quality Improvement by Comparison of Outcome Data’.

In toenemende mate moeten zorgverleners aantonen dat zij in staat zijn te voldoen aan de gerechtvaardigde verwachting dat zij daadwerkelijk resultaten van zorg kunnen leveren volgens de definitie: “kwaliteit van zorg is de mate waarin gezondheidsdiensten de kans op resultaten in overeenstemming met de huidige professionele kennis de gewenste gezondheid voor individuen en bevolkingsgroepen vergroten”. Het meten van de resultaten van gezondheidsdiensten als zodanig biedt geen adequate informatie over de kwaliteit van de diensten van een individuele aanbieder. Het is wanneer we de resultaten van die aanbieder vergelijken met die van andere aanbieders die vergelijkbare diensten leveren, dat de resultaten in perspectief kunnen worden geanalyseerd. Op deze manier kunnen best practices worden gedefinieerd en kunnen de relatieve resultaten van een individuele aanbieder van (gezondheids-) diensten worden bepaald. Dit proces wordt benchmarking genoemd. (Hoofdstuk 1) In dit proefschrift worden verschillende benchmarkingstudies op het gebied van cardiothoracale chirurgie gepresenteerd. De instrumenten en platforms die in deze studies worden gebruikt om de resultaten objectief te beoordelen, zijn databases en registries. Daarnaast spelen professionele verenigingen en peer-organisaties een sleutelrol bij het organiseren van focusbijeenkomsten en workshops waarin de mogelijke oorzaken en oplossingsrichtingen voor de negatieve verschillen.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen