Promotie V.C. (Cristian) Şteƫ

Op 29 oktober 2021 verdedigt V.C. Şteƫ zijn proefschrift, getiteld: ‘(In)flexibility in Power Markets with Supply from Variable Renewable Sources’.
Promotor

Prof.dr. J.T.J. Smit

Co-promotor

Dr. R. Huisman

Datum
vrijdag 29 okt 2021, 10:30 - 12:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op 29 oktober 2021 verdedigt V.C. Şteƫ zijn proefschrift, getiteld: ‘(In)flexibility in Power Markets with Supply from Variable Renewable Sources’.

Met de ontplooiing van variabele hernieuwbare energiebronnen zoals wind of fotovoltaïsche zonne-energie, krijgen de elektriciteitsmarkten te maken met steeds grotere inflexibiliteitsbeperkingen. Met andere woorden: het wordt steeds moeilijker om de vraag of het aanbod snel aan te passen teneinde het elektriciteitsnet in evenwicht te houden. De weersafhankelijke variabele hernieuwbare technologieën zorgen voor nieuwe uitdagingen voor de elektriciteitssystemen, die nu niet alleen moeten inspelen op de relatief inflexibele vraag naar elektriciteit, maar ook op de variatie in het aanbod van wind- en fotovoltaïsche zonne-energie. 

Aangezien de productie ervan alleen maar zal toenemen, is het belangrijk om te begrijpen hoe het aanbod van variabele hernieuwbare bronnen de energiemarkten en hun flexibiliteitsbehoeften verandert. Om dit onderwerp meer in het licht te brengen, worden in dit proefschrift vier studies gepresenteerd waarin de flexibiliteit van de energiemarkten wordt onderzocht met betrekking tot het toenemende aanbod van variabele hernieuwbare bronnen.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, locatie campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 10.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen