Promotie W.F. (Frederick) Thielen

Promotor

Prof.dr. C.A. Uyl-de Groot

Co-promotor

Dr. H.M. Blommestein

Datum
woensdag 16 dec 2020, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Gesproken taal
English
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 16 december 2020 verdedigt W.F. Thielen zijn proefschrift, getiteld: ‘Current challenges in Health Technology Assessment: Assessing costs and cost-effectiveness of novel treatments in haemato-oncology’.

Hoewel nieuwe behandelingen voor bloedkanker erg duur kunnen zijn (320.000 euro per patiënt en meer), worden ze vaak als kosteneffectief beschouwd in vergelijking met de huidige zorgstandaard. Zelfs wanneer in economische evaluatiestudies rekening wordt gehouden met toekomstige niet-medische consumptiekosten, verandert de conclusie over de kosteneffectiviteit niet. Dit is slechts één aspect dat Frederick Thielen in zijn proefschrift "Current Challenges in Health Technology Assessment: Assessing kosten en kosteneffectiviteit van nieuwe behandelingen in hemato-oncologie" concludeerde. Tijdens zijn promotietraject onderzocht hij de kosteneffectiviteit van twee nieuwe en dure behandelingen voor bloedkanker om hun maatschappelijke waarde te bepalen.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen