Promotie Y. (Yirang) Lim

Promotor

Prof.dr. J. Edelenbos

Co-promotor

Dr. A. Gianoli

Datum
donderdag 11 mrt 2021, 10:30 - 12:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 11 maart 2021 verdedigt Y. Lim haar proefschrift, getiteld: ‘Impacts of Smart City Development: Experience of South Korea’.

Dit proefschrift wil uitleggen hoe slimme stadsontwikkeling de duurzaamheid van de steden beïnvloedt. Het raakt theoretisch en empirisch de impact van slimme steden. Het presenteert de Zuid-Koreaanse ervaring, waar de nationale overheid de ontwikkeling van slimme steden sterk bevordert. Het geeft een overzicht van de positieve en negatieve effecten van slimme stadsontwikkeling, of deze nu worden verondersteld of waargenomen door een systematisch literatuuronderzoek. Er wordt een evaluatie-index ontwikkeld waarbij rekening wordt gehouden met de economische, ecologische, sociale, bestuurlijke en technologische dimensies. Het resultaat toonde aan dat er meer aandacht nodig is voor de milieu- en bestuurlijke effecten van slimme stadsontwikkeling. Daarom gaat dit proefschrift dieper in op de milieu- en bestuurlijke effecten van slimme stadsontwikkeling. Omdat slimme steden de CO2-uitstoot en het energieverbruik willen verminderen, kunnen ze bijdragen aan de energietransitie naar een koolstofarme samenleving. Hiertoe wordt een evaluatie-index ontwikkeld om de bijdrage van slimme steden aan de energietransitie te meten. Wat betreft de governance-impact, identificeert dit proefschrift governance-modellen uit verschillende stadia van het ontwikkelingsproces. De inleiding bestaat uit zes onderafdelingen. Het vertelt eerst de achtergrond van smart city-literatuur, en vervolgens definieert de probleemstelling de onderzoekskloof. Het derde deel introduceert de hoofdonderzoeksvraag en vier deelonderzoeksvragen. In het vierde deel wordt het concept smart city geïntroduceerd. Vervolgens wordt de betekenis van dit onderzoek gegeven, gevolgd door de opbouw van het proefschrift.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of in de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen