Promotie Z. (Zhaowen) Qian

Promotor

Prof.dr. M.A. Pieterse-Bloem

Promotor

Prof.dr. W.F.C. Verschoor

Promotor

Prof.dr. R.C.J. Zwinkels

Datum
donderdag 26 mrt 2020, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 26 maart 2020 verdedigt Z. Qian haar proefschrift, getiteld: ‘Time-Varying Integration and Portfolio Choices in the European Capital Markets’.

De voorraden en de bedrijfsobligaties vormen twee belangrijke financieringsbronnen voor bedrijven. De meeste vorige studies over de integratie en de investering van de Europese kapitaalmarkten concentreren zich hoofdzakelijk op de effectenbeurzen. Het aantal bedrijfsobligatiestudies is vrij beperkt, dat gedeeltelijk aan het feit dat zou kunnen worden toegeschreven de bedrijfsobligatie-indexen dan hun voorraaddelen in Europa minder beschikbaar zijn. Nochtans, ontwikkelen de Europese bedrijfsobligatiemarkten zich snel, vooral na het begin van de EMU, met momenteel een grotere grootte dan de effectenbeurs in Europa. Voorts beïnvloedden de recente financiële crisis en de soevereine schuldcrisis niet minder dan beduidend de Europese bedrijfsobligatiemarkten de effectenbeurzen. Daarom plaatst deze doctoraatsverhandeling zijn voet in de Europese kapitaalmarkten, vooral in de bedrijfsobligatiemarkten, en verstrekt empirische analyses bij het financiële integratie en portefeuillebeheer vanuit het perspectief van land tegenover de industriedebat.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen