Science Hotel

Einddatum

zaterdag, 29 sep 2018, 01:00

Nhow Hotel, Rotterdam
Rotterdamlezing: vraag uit het publiek

Maak kennis met wetenschappelijk onderzoekers en kunstenaars in het Nhow Hotel. Zij laten je zien hoe de stad ze op nieuwe ideeën brengt en vragen jou om mee te denken.

Tijdens Science Hotel gaan wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam en kunstenaars uit de stad in gesprek met het publiek. Zij vertellen over hun projecten en vragen het publiek hun vragen en ideeën te delen. Een interactieve avond dus, met spannende ontmoetingen tussen de wetenschap en de stad.

Wetenschappelijk onderzoek saai? Zeker niet! Wat dacht van je van onderzoek naar vragen als:

• Hoe komt het dat kinderen in sommige wijken meer gaatjes in hun tanden hebben?
  • Wist je dat sommige gebouwen zo gebouwd zijn dat ze rampen kunnen tegengaan?
  • Kunnen we ouderen in de stad laten wonen, ook als het wat minder gaat met hun gezondheid?
  • Wat zijn effecten op gezondheid van veranderingen in stedelijk beleid?
  • Hoe creatief is Rotterdam in vergelijking met andere steden?
  • Kunnen ongedocumenteerde vluchtelingen duurzaam terugkeren naar hun land van herkomst?
  • Hoe sluiten dating apps optimaal aan bij jouw romantische gevoelens?
  • Wat kan er gebeuren als een dodelijk giftige slang ontsnapt bij de buren?
  • Hoeveel privacy zijn we bereid op te geven voor onze veiligheid?
  • Kan een slimme stad ook duurzaam zijn?
  • Kunnen forensische onderzoekers met dna het uiterlijk van iemand vaststellen?
  • En, waar is de schedel van Erasmus gebleven?

Kom kennismaken en geniet van een spannende avond vol wetenschap, kunst en muziek. Het festival vindt plaats in het Nhow Hotel, een architechtonisch hoogstandje met prachtig uitzicht op de Erasmusbrug.

Organisatie

De Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert Science Hotel en Science Open in samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst, Arminius, Codarts, Willem de Kooning Academie, het Nhow Hotel en de Europese Unie.

Aanmelden

De toegang is gratis. Houd deze pagina in de gaten; het volledige programma vind je hier eind augustus. Reserveren kan vanaf dat moment en is sterk aanbevolen.

Lustrum: Science Meets City

Dit jaar vieren we het 21ste lustrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam, met als thema 'Science meets city'. Tijdens dit lustrumjaar vinden er vele evenementen plaats, waarbij onderzoekers, stadsbewoners en Rotterdamse organisaties elkaar zullen ontmoeten.