Studio Erasmus

Talkshow
guest sitting in chair being interviewed by host of studio erasmus
Datum
dinsdag 6 jun 2023, 20:30 - 21:45
Type
Voorstelling
Gesproken taal
Dutch
Locatie

Theater Rotterdam, Schouwburg

Meld je gratis aan! Voeg toe aan agenda
two guests and the host sitting on stage at studio erasmus

Studio Erasmus is de talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 6 juni 2023 zijn we er weer met een nieuwe editie! Met op het programma Harry Geerlings over de moeizame energietransitie in de haven, Inge Merkelbach over de nieuwe snelheidslimiet in Rotterdam, Michelle Broekhuizen over het Placentalab en Jos de Mul over technologie en filosofie.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met in deze editie:

  • De Rotterdamse haven is afhankelijk van energie en presenteert al jarenlang financieel-economisch uitermate goed. Toch verloopt de energietransitie zeer moeizaam. Hoe kan dit? Welke concrete stappen moet de haven maken om haar toekomst veilig te stellen? Minicollege door Harry Geerlings.
  • Gaat de Rotterdamse weggebruiker zich eigenlijk wel houden aan de nieuwe snelheidslimiet van 30 km per uur? Dr. Inge Merkelbach deed onderzoek naar het gedrag van de Rotterdamse automobilist en wat ervoor nodig is om de grote verkeersaders in de stad minder aantrekkelijk te maken om hard te rijden.
two people on stage being interviewed at studio erasmus
  • Moederkoek, ‘wegwerporgaan’ of schat van informatie? Dr. Michelle Broekhuizen (Erasmus MC) onderzocht voor hoor promotie honderden placenta’s in het Placentalab op stofjes die ziektes in moeder én kind kunnen voorspellen.
  • Welkom in het Symbioceen. Filosoof Jos de Mul (auteur van Cyberspace Odyssee, Paniek in de Polder en De Domesticatie van het Noodlot) over de natuurlijke, culturele en technologische condities van de menselijke levensvorm in het Antropoceen. Of moeten we het over het ’Symbioceen’ hebben? 
  • Met muziek van Marieke en Ramon.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

Meld je gratis aan!
Meer informatie

Datum: Dinsdag 6 Juni 2023 
Tijd: 20:30-21:45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20:00 uur)
Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg
Moderatie: Geert Maarse
Toegang: gratis

Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen