Studio Erasmus

Talkshow
Datum
dinsdag 19 sep 2023, 20:00 - 21:45
Type
Algemeen
Gesproken taal
Nederlands
Locatie

Theater Rotterdam

Meld je aan! Voeg toe aan agenda
Arie Kers

Studio Erasmus is de talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 19 september 2023 zijn we er weer met een nieuwe editie! Met op het programma onder andere Rick Everts over waarom het moeilijk is om door te breken als Nederlands bandje en Michele Murgia over de kansen van ChatGPT voor het onderwijs.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met deze editie op het programma:

  • Waarom is doorbreken met je bandje zo ontzettend moeilijk? Rick Everts blikt terug op de succesvolle Nederlandse acts van deze festivalzomer. Maar hoe kan het dat voor elke act als Goldband, Merol of Son Mieux er zo’n 50 tot 100 bandjes zijn die het niet redden?
  • Is ChatGPT een bedreiging voor het academisch onderwijs? Volgens Michele Murgia kan de nieuwe digitale tool juist veel kansen bieden om studenten kritischer te leren omgaan met informatie.
  • Het Depot van Boijmans van Beuningen krijgt soms de kritiek dat het slechts een spiegelpaleis is: veel glans, weinig inhoud. Cultuursocioloog Dorus Hoebink legt in het minicollege uit waarom het Rotterdams icoon juist een tonend voorbeeld is voor het hernieuwde museum. 
  • Een embryo zonder eicel, zaadcel en baarmoeder? – Cathérine Dupont (Erasmus MC) slaagde erin om muizenembryo’s te kweken uit stamcellen. Dankzij de kunstmatige embryo’s is het mogelijk onderzoek te doen naar het prille begin van het leven, zónder dat daar proefdieren voor nodig zijn. Wat schept dit voor mogelijkheden?
  • Met muziek door Sophie Dikker Lanier.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

Kun je niet wachten tot de volgende editie? Kijk of luister vorige edities terug via YouTube of Spotify!

Meer informatie

Datum: Dinsdag 19 september 2023
Tijd: 20:30 uur (inloop met livemuziek vanaf 20:00 uur)
Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg (schouwburgplein 25, Rotterdam) 
Moderatie: Geert Maarse
Toegang: gratis

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen