Studio Erasmus

Talkshow
two guests and the host sitting on stage at studio erasmus
Datum
dinsdag 28 nov 2023, 20:00 - 21:45
Type
Algemeen
Gesproken taal
Dutch
Locatie

Theater Rotterdam

Meld je aan! Voeg toe aan agenda
Arie Kers

Studio Erasmus is de talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek..

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. 

  • Is dit het einde van de lange transplantatiewachtlijsten? Cardioloog Olivier Manintveld en chirurg Yannick Taverne van het Erasmus MC over de ‘Heart-in-a-Box’ techniek die meer harten geschikt maakt voor transplantatie. Kunnen er meer levens gered worden?

  • Hoe zag het studentenleven eruit in de Tweede Wereldoorlog? Merel Leeman over de Rotterdamse studentenverzetsgroep De Keien, hun pogingen om het gewone leven zo veel mogelijk door te laten gaan en het onderling verraad waarbij een student het met de dood moest bekopen.
  • Zijn ambtenaren te betuttelend als het aankomt op het steunen van burgerinitiatieven? Vivian Visser onderzocht burgerparticipatie in Rotterdam doormiddel van interviews met ambtenaren en praktisch geschoolden. Want ondanks dat de gemeente staat te springen om ideeën van deze laatstgenoemde groep, denken zij juist vaak niet serieus te zullen worden genomen.
  • Een minicollege door Jamie van der Klaauw over waar Nederland staat een paar dagen na de verkiezingen; is Nederland een liberaal-conservatief land geworden met VVD als centrale speler en wat zegt dit over de rol van politieke partijen?

  • Met muziek van Ayla en Kinah.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.

Kun je niet wachten tot de volgende editie? Kijk of luister vorige edities terug via YouTube of Spotify!

Meer informatie

Datum: Dinsdag 28 november 2023
Tijd: 20:00 uur 
Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg (schouwburgplein 25, Rotterdam) 
Moderatie: Geert Maarse
Toegang: gratis

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale en Theater Rotterdam.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen