Studio Erasmus

Talkshow
Datum
dinsdag 26 okt 2021, 20:30 - 21:45
Type
Lezing
Gesproken taal
Dutch
Locatie

Arminius, Museumpark 3, 3015 CB Rotterdam

Meld je aan! Voeg toe aan agenda

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek.

Presentator Geert Maarse gaat in gesprek met wetenschappers over hun onderzoek; verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Met in deze editie onder meer Matthijs Korevaar en Gwen van Eijk over de wooncrisis, Peter van Bergeijk over een volgende pandemie, Judith Bom over ouderenzorg en een minicollege door Femke Vandenberg over het belang van het nachtleven in Rotterdam. 

  • Hoe komt Nederland uit de wooncrisis? - Econoom Matthijs Korevaar en stadssocioloog en medeorganisator van de landelijke woonopstand Gwen van Eijk over het steeds pijnlijker wordende tekort aan betaalbare woningen. Zijn er te weinig huizen of is er te veel kapitaal? En wat doet de huidige crisis met de vermogensongelijkheid? 
  • Wat te doen bij de volgende pandemie? Hoogleraar Internationale Economie Peter van Bergeijk (ISS) schreef een boek over de lessen die we zouden moeten trekken uit de coronacrisis. Een volgende pandemie is een zekerheid, stelt hij, maar hoe gaan we deze aanvliegen? 
  • Hoe streven we -met een zorgstelsel dat onder druk staat- naar een toekomst waarin voor iedereen gezorgd wordt? Judith Bom (ESHPM) over ouderenzorg en de inrichting van ons zorgsysteem. 
  • En een minicollege door Femke Vandenberg over waarom het nachtleven essentieel is voor een stad als Rotterdam. 

Met livemuziek van Rosann.

Meer informatie

Datum: 26 oktober 2021
Tijd: 20:30 uur (inloop met livemuziek vanaf 20:00 uur)
Locatie: Arminius, Museumpark 3, 3015 CB Rotterdam
Moderatie: Geert Maarse
Toegang: gratis, reserveren aanbevolen

COVID check
Voor dit programma vragen we alle bezoekers vriendelijk een coronatoegangsbewijs bij de ingang te tonen met de CoronaCheck-app. Bekijk deze pagina voor alle geldende coronamaatregelen bij Arminius. 

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale en Vers Beton.

Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen