Talkshow Studio Erasmus

Talkshow Studio Erasmus (Opnames)

Begindatum

dinsdag 26 jan 2021, 20:30

Einddatum

dinsdag 26 jan 2021, 21:45

Gesproken taal
Dutch

Naar aanleiding van de personferentie van 12 januari, waarin besloten is de lockdown te verlengen tot 9 februari - kan er helaas geen publiek aanwezig zijn bij de opnames van Studio Erasmus. De interviews worden na afloop beschikbaar gemaakt op het YouTube-kanaal van de Erasmus Universiteit

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek.

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 21 januari 2021 worden de volgende interviews opgenomen:

• Waar komt de angst voor vaccinatie vandaan? – Westerse landen maken zich klaar voor een grootste vaccinatiecampagne. Een overwinning van de wetenschap, werd het genoemd. Maar het verzet tegen een inenting groeit. Socioloog Josje ten Kate onderzoekt de drijfveren van vaccinatiesceptici.
  • Waarom voelen laagopgeleiden zich steeds minder vertegenwoordigt door politici? Kunnen de recente onrusten in de VS worden toegeschreven aan de groeiende kloof tussen burger en politiek en wat betekent het voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen? Socioloog Kjell Noordzij onderzocht politiek wantrouwen en vond oorzaken voor de groeiende tweedeling in de maatschappij.
  • Moet de lat hoger op de universiteit? – Er is veel kritiek op het bindend studieadvies, maar studenten presteren onder druk juist beter, blijkt uit onderzoek van onderwijswetenschapper Rob Kickert. Wat betekenen de uitkomsten van zijn promotieonderzoek voor het Nederlandse hoger onderwijs?
  • Hoe kan Rotterdam beter met haar ‘probleemwijken’ omgaan? – Minicollege van Frank van Steenbergen (DRIFT) over zijn onderzoek ‘Zonder marge, geen centrum: een pleidooi voor rechtvaardige transities’.

Datum: Dinsdag 26 januari 2021
Moderatie: Geert Maarse

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Theater Rotterdam. Presentatie: Geert Maarse.