Understanding Today’s US

Actualiteitencollege door Willem Post
Datum
woensdag 11 mrt 2020, 19:30 - 21:00
Type
Lezing
Gesproken taal
English
Meld je aan! Voeg toe aan agenda

Vier jaar geleden werd Donald Trump verkozen tot president van de Verenigde Staten. Inmiddels begint de verkiezingsstrijd alweer los te barsten, heeft hij de impeachmentprocedure overleefd en is er een controversieel vredesplan voor Israël-Palestina gepresenteerd. De hoogste tijd om in dit belangrijke verkiezingsjaar naar de stand-van-het-land te kijken; hoe staat Amerika er binnenlands en op het wereldtoneel voor?

De Verenigde Staten spelen nog steeds een oppermachtige rol op het wereldtoneel, maar de geopolitieke verhoudingen beginnen te schuiven. Trump heeft militairen teruggehaald uit de “eindeloze oorlogen” in het Midden-Oosten en lijkt daarmee gaten te creëren waar grootmachten als Rusland en China dankbaar in springen. Tegelijkertijd wordt de druk op bondgenoten in de NAVO opgevoerd en wordt er olie op het vuur van langlopende conflicten met o.a. Iran gegooid.

Het binnenlands Amerikaanse nieuws wordt intussen gedomineerd door de aanloop naar de presidentsverkiezingen in november. Is verdere polarisatie tussen de democraten en republikeinen nog te voorkomen? Hoe staat Amerika er sociaaleconomisch voor? En hoe groot is de kans op de eerste vrouwelijke president van de VS?

In dit actualiteitencollege duidt Willem Post de vele, soms tegenstrijdige ontwikkelingen in ‘the land of the free and the home of the brave’

Willem Post is journalist voor o.a. Financieel Dagblad, BBC World en De Morgen en als senior visiting fellow verbonden aan het Clingendael Instituut in den Haag, met als specialisatie Amerikaanse buitenlandse en veiligheidspolitiek. Post is auteur van meer dan 14 boeken over de Verenigde Staten, waaronder ‘De Spiegel van Amerika. De nieuwe president te midden van boze burgers’ en ‘Obamawereld’.

Dit is een Engelstalige lezing. Toegang is gratis, reserveren aanbevolen via onze ticketshop

Meer informatie

Datum: Woe. 11 maart 2020
Tijd: 19:30-21:00 Inloop: vanaf 19.00
Locatie: Erasmus Paviljoen, campus Woudestein

Ticket informatie 
Toegang
: gratis, reserveren aanbevolen

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen