Wetenschapscafé Rotterdam: De behandeling van kinderen met een aangeboren aandoening van schedel en/of gezicht

Datum
maandag 28 feb 2022, 18:00 - 20:00
Type
Lezing
Locatie

Qarpaccio Bar

Voeg toe aan agenda

Het Wetenschapscafé is een maandelijkse, informele bijeenkomst van mensen die zijn geïnteresseerd in wetenschap. Elke maand staat een wetenschapper centraal die gepassioneerd en op een toegankelijke manier verteld over zijn of haar onderzoek. Onder het genot van een drankje wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.

Prof. dr. Irene Mathijssen is chirurg, afdelingshoofd Plastische en reconstructieve chirurgie & handchirurgie en hoogleraar craniofaciale aandoeningen in het Erasmus MC. Ze heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde daarna een specialisatie tot plastisch chirurg in het Erasmus MC. Prof. Dr. Irene Mathijssen is benoemd tot bijzonder hoogleraar in craniofaciale afwijkingen in 2011 en tot afdelingshoofd Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie in 2016. Ook was ze deelnemer aan Topdokters in 2020.  

Irene Mathijssen spreekt over de behandeling van kinderen met een aangeboren aandoening aan hun schedel en/of gezicht. Per jaar worden in  Nederland 150 kinderen geboren met een zeldzame aangeboren aandoening van hun schedel en/of gezicht. Deze aandoeningen hebben een grote impact op het functioneren van het kind, zoals ademhalingsproblemen door een te nauwe luchtweg of een te hoge hersendruk doordat de schedel niet normaal kan meegroeien met de hersenen. Naast deze functionele problemen is het gezicht en hoofd van deze kinderen opvallend anders, waar zij frequent mee worden geconfronteerd in de sociale omgang. Doel van hun behandelingen is om zowel vorm als functie te normaliseren, waarbij vele aspecten moeten worden meegewogen, zoals de verwachtingen van ouders, de technische haalbaarheid, de afwijkende groei van onderdeel is van de aandoening en de wensen van het kind op de verschillende leeftijden.  

Datum: Maandag 28 februari 2022 
Aanvang: 18.00 uur 
Locatie: Qarpaccio Bar (voormalig Bistrobar Binnenrotte)
Toegang: gratis

 

 

Meer informatie


W: www.wetenschapscafe.nl of E: wetenschapscafe@erasmusmc.nl

Dit is een gratis evenement.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen