Wetenschapscafé Rotterdam: Humane Economie

Datum
maandag 15 mrt 2021, 19:30 - 21:00
Type
Lezing
Locatie

Online: https://zoom.us/j/95365561833

Voeg toe aan agenda

Het Wetenschapscafé is een maandelijkse, informele bijeenkomst van mensen die zijn geïnteresseerd in wetenschap. Elke maand staat een wetenschapper centraal die gepassioneerd en op een toegankelijke manier verteld over zijn of haar onderzoek. Onder het genot van een drankje wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.

In de verkiezingsstrijd heeft iedereen het vooral over meer woningen, meer banen, meer geld voor het klimaat, meer geld voor de zorg, en meer economische groei. Gaat het echt daarom?  
 
De afgelopen 25 jaar heeft Klamer onderzoek gedaan naar de relatie tussen de kunsten en de economie. Het gevolg is dat hij de economie is gaan herdenken door te beginnen met de vraag wat belangrijk is voor mensen. Waar gaat het om? Dit denken resulteert in de humane economie. De zogenaamde neo-liberale benadering is op haar retour. Dus hoe ziet een humane economie eruit?  Daar vertelt Klamer op 15 maart over.  
 
Arjo Klamer is emeritus professor culturele economie aan de Erasmus Universiteit. Hij was actief in de Rotterdamse kunstwereld, deed praktische ervaring op als wethouder in Hilversum, heeft gepoogd een alternatieve universiteit op te zetten (Academia Vitae), en is de bedenker van de “value based approach” in de economie met als belangrijkste publicatie Doing the Right Thing (2017). Hij werkt nu aan een boek over de humane economie.  

Wegens corona maatregelen is dit Wetenschapscafé volledig online. Aanmelden is niet nodig.

Datum: Maandag 15 maart 2021 
Aanvang: 19.30 uur 
Locatie: Livestream online te volgen 

Toegang: Gratis, aanmelden niet nodig 

Het wetenschapscafé is te zien via: https://zoom.us/j/95365561833  

 

Meer informatie


W: www.wetenschapscafe.nl of E: wetenschapscafe@erasmusmc.nl

Dit is een gratis evenement.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen