Wetenschapscafé Rotterdam: Media 'Made in Rotterdam'

Datum
maandag 25 okt 2021, 19:30 - 21:00
Type
Lezing
Locatie

Bistrobar Binnenrotte

Voeg toe aan agenda

Het Wetenschapscafé is een maandelijkse, informele bijeenkomst van mensen die zijn geïnteresseerd in wetenschap. Elke maand staat een wetenschapper centraal die gepassioneerd en op een toegankelijke manier verteld over zijn of haar onderzoek. Onder het genot van een drankje wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.

Rotterdamse jongeren maken media. Met hun smartphone, waar en wanneer ze maar willen. In het Wetenschapscafé van 25 oktober vertelt Prof. Dr. Jeroen Jansz over het onderzoek dat hij uitvoert samen met zijn team. Hoe drukken jongeren zich uit in hun video’s en foto’s? Welke media gebruiken zij en wie zijn hun (media)helden? Doordat zijn team wekenlang les gaf over het maken van eigen media konden ze diep doordringen in wat de jongeren maakten en waarom. Het team leerde onder andere hoe belangrijk het voor ze is Rotterdammer te zijn. Tijdens de COVID-crisis hebben ze ook onderzocht hoe de media-inhoud die jongeren creëren, kunnen helpen bij het bestrijden van de pandemie.  

 Jeroen Jansz is hoogleraar Media en Communicatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een belangrijk thema in zijn onderzoek is hoe (interactieve) media bij kunnen dragen aan maatschappelijke veranderingen. Hij publiceerde vele wetenschappelijke artikelen en enkele boeken. De MOOC serious gaming die hij met zijn team maakte, bereikte meer dan dertigduizend deelnemers over de hele wereld. Meer informatie op de website: jeroenjansz.nl 

 

Datum: Maandag 25 oktober 2021 
Aanvang: 19.30 uur 
Locatie: bistrobar Binnenrotte
Toegang: gratis

 

 

Meer informatie


W: www.wetenschapscafe.nl of E: wetenschapscafe@erasmusmc.nl

Dit is een gratis evenement.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen