What may we hope?

Lezing & debat
Datum
dinsdag 29 sep 2020, 16:00 - 17:30
Type
Lezing
Kamer
Serre, Erasmus Paviljoen en online
Meld je aan! Voeg toe aan agenda

Een aankomende economische crisis, een grote ecologische ramp en het rondwarende coronavirus; het begin van het academische jaar ziet het er op z’n zachtst gezegd niet erg rooskleurig uit. Maar juist in tijden van crisis lijkt er tegelijkertijd meer dan ooit hoop te gloren; door spontane, solidaire acties of door het schetsen van een betere toekomst onder het motto ‘Never waste a good crisis’. 

Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we wat we – vrij naar de filosoof Kant – ‘mogen hopen’. Zijn er lichtpuntjes ondanks alles? Is er hoop op een rechtvaardige(re) wereld met meer sociale en economische gelijkheid? Is klimaatverandering nog te stoppen? Is er aanleiding om te denken dat ‘het nieuwe normaal’ beter wordt dan het oude en waarop is dat gebaseerd? 

Met:

  • Dr. Katharina Bauer (Erasmus School of Philosophy) over verschillende soorten hoop en de kansen voor een fragile hope tegenover een radicale hoop. 
  • Prof. Derk Loorbach (DRIFT) over het aangrijpen van de coronacrisis voor een radicale systeemverandering en de (on)mogelijkheden voor een economische en ecologische transitie.

Wil jij dit programma meemaken? Reserveer een plekje in de Serre van het Erasmus Paviljoen. Omdat er op 1,5 meter afstand maar beperkt plek is, bieden wij dit programma ook online aan. Zijn de fysieke tickets uitverkocht of past het online bijwonen nu eenmaal beter in je agenda? Reserveer dan een ticket voor de livestream. Reserveren kan via Stager

Meer informatie

Gesprek met Katharina Bauer en Derk Loorbach over wat we mogen hopen in tijden van corona.

Datum: Dinsdag 29 september
Tijd: 16:00 uur, inloop 15:30 uur
Locatie: Serre, Erasmus Paviljoen en online
Reserveren noodzakelijk ivm beperkt aantal plaatsen en/of toesturen link voor digitale deelname. 
Toegang: gratis
Voertaal: Engels
Moderatie: Willem Scholten

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen