!! WORDT VERPLAATST !! Promotie L. (Leonie) de Munter

Promotor

Prof.dr. E.W. Steyerberg

Co-promotor

Dr. S. Polinder

Co-promotor

Dr. M.A.C. de Jongh

Datum
woensdag 1 apr 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 1 april 2020 verdedigt L. de Munter haar proefschrift, getiteld: ‘Outcome Prediction for Improvement of Trauma Care’.

Trauma, een lichamelijk letsel als gevolg van een ongeval of val, is een wereldwijd probleem voor de volksgezondheid en is een belangrijke doodsoorzaak bij jongvolwassenen. Patiënt- en letselkenmerken kunnen in één model worden gecombineerd om uitkomst na trauma te voorspellen. Deze voorspelmodellen kunnen waardevol zijn voor medische onderzoeksdoeleinden en voor de medische praktijk, bijvoorbeeld voor zorgaanbieders, zorgverzekeraars, onderzoekers en beleidsmakers. De modellen kunnen uitkomsten vergelijken ter ondersteuning van de evaluatie van de kwaliteit van zorg tussen populaties, ziekenhuizen, regio’s of landen en worden vaak toegepast op populatiegegevens. Bovendien kunnen voorspelmodellen zich richten op de individuele patiënt die mogelijk een interventie nodig heeft. Het kan ondersteunen bij de besluitvorming en informatie geven die nuttig kan zijn voor communicatie tussen artsen en patiënten. Als onderdeel van het inclusief traumazorgsysteem is in 2007 de Landelijke Trauma Registratie (LTR) geïntroduceerd om de kwaliteit van traumazorg in Nederland te meten en te verbeteren. De LTR verzamelt kenmerken van de patiënt en het letsel, opname gerelateerde variabelen en uitkomst na trauma van alle patiënten die binnen 48 uur na een trauma in een ziekenhuis worden opgenomen. Patiënten die bij aankomst in het ziekenhuis al zijn overleden, worden niet geregistreerd in de LTR. In 2017 werden ongeveer 79.000 patiënten in het ziekenhuis opgenomen en geregistreerd in de LTR vanwege trauma. Het sterftecijfer in Nederland is 2%, wat aangeeft dat 98% van de traumapopulatie overleeft. Het hoofddoel van dit proefschrift is het evalueren, ontwikkelen en valideren van modellen voor het voorspellen van fatale en niet-fatale uitkomst na een trauma in Nederland.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 13.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen