Ultra-bewerkt voedsel, E-nummers, zaadoliën. Als je fitness-influencers moet geloven zijn deze ingrediënten desastreus voor je gezondheid. Maar is dit wel zo? Wat doen deze voedingsmiddelen met je? En wat moet je überhaupt eten om gezond te zijn?
- Datum
- dinsdag 2 dec 2025, 12:00 - 13:00
- Type
- Lezing
- Gesproken taal
- Nederlands
- Locatie
Collegezaal 1, Onderwijscentrum, Erasmus MC
Tijdens de lunchlezing Eten we onszelf ziek? Gaat Jaap Seidell (VU Amsterdam) in op de waar- en onwaarheden van ultra bewerkt voedsel. Word je echt ziek van dit soort voedingsmiddelen? Waarom is zoveel van ons eten bewerkt? En: wat is ervoor nodig om de samenleving weer gezond te krijgen?
Prof. dr. ir. Jaap Seidell is emeritus hoogleraar voeding en gezondheid en expert op het gebied van voeding, obesitas en leefstijl. Hij schreef verscheidenen boeken, zoals Andere kost: Hoe een andere kijk op voeding ons gezonder en duurzamer kan maken, is adviseur voor onder meer de WHO en treedt regelmatig op in de media.
Tijdens de lunchlezingen reeks Ziek van de Wereld kijken we naar fysieke en sociale omgevingsfactoren die mensen ziek kunnen maken. Met op 18 november prof. dr. Luc van der Laan en dr. Thijs Bosker over microplastics in het lichaam en een lezing door prof. dr. Hanneke Takkenberg en dr. Jeanine Roeters van Lennep over zorg voor vrouwen op 25 november.
Gratis toegang, inclusief broodje.
- Meer informatie
Datum: Dinsdag 2 december 2025
Tijd: 12:00-13:00 uur
Locatie: Collegezaal 1, Onderwijscentrum Erasmus MC
Moderatie: dr. Jos van der Geest
Toegang: gratis, inclusief broodje.Georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met de ACO – MFVR, en dr. Jos van der Geest.