EUR Data Repository

EUR Data Repository

Het EUR Data Repository is een online platform waar je je onderzoek zichtbaar, citeerbaar, en herbruikbaar maakt voor anderen. 

Het delen van data is onderdeel van Open Science: een wereldwijd initiatief om onderzoek transparanter en toegankelijker te maken voor een breder publiek. De EUR onderschrijft het belang van Open Science. Veel financiers en tijdschriften hebben dit ook gedaan, wat betekent dat het delen van data onderdeel is geworden van goed onderzoek doen. Door je data vindbaar en herbruikbaar te maken via het EUR Data Repository voldoe je aan deze eisen. 

Het EUR Data Repository is gebaseerd op Figshare, een veelgebruikt online platform voor het delen van data. Omdat het een gebruiksvriendelijk systeem is, wordt het door veel onderzoeksinstellingen, financiers, uitgevers en andere onderzoeksgerelateerde organisaties gebruikt. Log in met je ERNA-id en je kunt bestanden van elke vorm en grootte en van elk bestandsformaat uploaden. Datasets worden standaard open gepubliceerd, maar je mag beperkingen instellen voor wie en hoe men data mag hergebruiken.

Wanneer een dataset wordt gepubliceerd, dan krijgt deze automatisch een DOI. Het is ook mogelijk om een DOI te reserveren vóór publicatie, zodat je deze alvast kan toevoegen aan je manuscript als je dit indient of als dit wordt beoordeeld. Een kort overzicht van het gebruik van het EUR Data Repository vind je hier.

Het gebruik van het EUR Data Repository wordt onderschreven door de faculteiten. Bekijk de video's en laat de onderzoeksdirecteuren van ESE en RSM je de voordelen uitleggen. 

Research director ESE: prof.dr. H.P.G. (Enrico) Pennings

Prof. dr. Enrico Pennings

Research director RSM: prof.dr. P.P.M.A.R. (Pursey) Heugens

Prof. dr. Pursey Heugens - RSM

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen