Medewerkers

Rotterdamsch Leeskabinet
 • Roman Koot

  Ik ben sinds 2017 bibliothecaris van het Rotterdamsch Leeskabinet en sinds 2021 tevens conservator bijzondere collecties en academisch erfgoed van de Universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit. Na mijn studie kunstgeschiedenis in Leiden was ik onder meer vakreferent bij de Letterenbibliotheek van de Universiteit Utrecht en hoofd Bibliotheek en Archieven bij het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis. Mijn belangstelling ligt bij cultuurgeschiedenis van de moderne tijd (interbellum), maar ik ben breed georiënteerd. Momenteel doe ik onderzoek naar de boekgeschiedenis van de stad Rotterdam. Ik ben jurylid van de Mr. J. Dutilh-prijs voor het beste boek over Rotterdam. Waar ik steeds naar op zoek ben, is literatuur en kunst die uitdaagt en een ander perspectief geeft op leven en wereld.

  Mail roman.koot@eur.nl

 • dr. Berrie Vugts

  Bij het Leeskabinet ben ik onder meer verantwoordelijk voor de aanschaf van onze collectie fictie, de open opstelling, het beoordelen van geschenken. Daarnaast ben ik de eindredacteur van onze nieuwsbrief. Vanuit mijn rol als programmamaker UB/RLK onderhoud ik nauwe contacten met partners in de stad en op de campus, en bedenk ik aansprekende culturele en literaire activiteiten, zoals lezingen, interviews, onze podcast en boekenclubs. Eerder werkte ik bij het antiquariaat van voormalig boekhandel de Slegte aan de Coolsingel, waar mijn liefde voor bibliofiel materiaal is geboren. Als film- en literatuurwetenschapper vind ik het interessant om me in onze rijke collectie te verdiepen, steeds weer nieuwe dwarsverbanden te ontdekken en bijzondere themacollecties en exposities samen te stellen. Ik heb een voorliefde voor internationale, postkoloniale literaturen, Rotterdam, struin in mijn vrije tijd boekenmarkten af en verzamel al jaren pulpromannetjes.  

  Mail berrie.vugts@eur.nl

 • Elsbeth van der Ploeg

  Sinds 2016 werk ik bij het Rotterdamsch Leeskabinet en ben ik o.a. verantwoordelijk voor communicatie en de productie van ons cultureel en literair programma. De Leeskabinet-boekclub is een geliefd onderdeel van mijn takenpakket. Ik studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en aan de EUR en behaalde daarvoor ook een bachelor in de journalistiek. Als lezer ben ik een veelvraat met een voorliefde voor Amerikaanse literatuur en memoires.

  Mail elsbeth.vanderploeg@eur.nl

 • Farina Rodjan

  Ik ben sinds april 2021 werkzaam bij het Rotterdamsch Leeskabinet, waar ik onder andere verantwoordelijk ben voor de financiële- en ledenadministratie. Hiervoor heb ik gewerkt op de financiële afdelingen van de TU Delft en de Gemeente Rotterdam. Graag lees ik over historische onderwerpen zoals WOII, de Franse Revolutie en de Amerikaanse Burgeroorlog. Mijn grote hobby is reizen, en ik bezoek dan ook graag plekken die aan deze gebeurtenissen gerelateerd zijn.

  Mail rodjan@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen