Arbeid, Organisatie en Management

Is deze studie iets voor jou?

In deze specialisatie leer je hedendaagse vraagstukken rondom arbeid en organisaties te analyseren vanuit sociologische perspectieven. Deze MSc richt zich op maatschappelijk relevante vraagstukken.

Belangrijkste Feiten & Cijfers

Type
Master
Diploma
MSc
Vorm
Fulltime
Voertaal
Nederlands
Tijdsduur
1 jaar
Studiepunten (EC)
60
Startdatum
September
Aanmelddeadline (EEA)
17 juni
Bekijk alle

Het studieprogramma in het kort

Heb je interesse in recente ontwikkelingen zoals de opkomst van zzp’ers, de deeleconomie en nieuwe technologie op de werkvloer? Wil je daarop ook kritisch reflecteren? In dat geval is deze MSc een uitstekende keuze voor jou. Naast theoretische kennis is er veel aandacht voor de praktijk. Zo schrijf je onder andere een praktische analyse en voer je een beleidsanalyse uit.

Waarom deze studie

Dit ga je leren

De master is opgebouwd uit vier blokken en richt zich op verschillende niveaus waarop besturing en risico’s een rol spelen, waarbij aandacht wordt besteed aan het individu (microniveau), organisaties (mesoniveau) en de overheid (macroniveau). Daarnaast verbindt de master twee terreinen binnen de sociologie, te weten: de arbeids- en organisatiesociologie en de beleidssociologie.

Bekijk het studieprogramma

Past deze studie bij jou?

  • In deze master ontwikkel je grondige kennis van de sociaalwetenschappelijke benadering van arbeid en organisaties.
  • Je benadert vraagstukken vanuit verschillende sociologische perspectieven, zoals arbeidssociologie, organisatiesociologie en beleidssociologie.
  • Tijdens deze specialisatie staan twee thema’s centraal: de besturing van organisaties en netwerken en het omgaan met (sociale) risico’s die gerelateerd zijn aan economische activiteiten. 

Meer weten? Ontmoet ons hier

Studenten die elkaar ontmoeten

Kom alles te weten over deze opleiding op één van onze (online) evenementen.

Bekijk al onze evenementen

Carrièremogelijkheden na je studie

Er is vraag naar beleidsgerichte sociologen bij de overheid, non-profit organisaties, onderzoeksinstituten en het bedrijfsleven. Je kunt onder andere aan de slag als beleidsadviseur of consultant.

Bekijk jouw toekomst

This vibrant city offers a variety in art, nightlife, culture and sports. Everything you wish for to enjoy your student life to the fullest.

Experience the city here
Your student life starts in the vibrant city of Rotterdam

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen