Governance of Migration and Diversity - Sociology

Opleiding

Waarom migreren mensen? Waarom lukt integratie soms wel en soms niet? In dit programma staan sociologische theorieën en onderzoek over internationale migratie centraal.

Waarom deze opleiding?

Door de kennis die je opdoet, leer je vraagstukken gerelateerd aan migratie en diversiteit van een multidisciplinair perspectief te bekijken. Het programma wordt aangeboden door vooraanstaande academici verbonden aan drie universiteiten en afkomstig uit vijf verschillende disciplines: Sociologie, Bestuurskunde, Geschiedenis, Stedelijke Studies en Ontwikkelingsstudies.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van dit programma zijn geschikte kandidaten voor bestuurskundige en adviesfuncties op lokaal, nationaal, EU en internationaal niveau of komen terecht bij ngo's of onderzoeksgroepen.

De taal van dit programma is Engels.

Officiële CROHO naam
Sociology
Programme name
Governance of Migration and Diversity - Sociology
Tijdsduur
1 jaar
Campus Woudestein, Rotterdam
Collegegeld (2021-2022)*
  • €2.168 (Wettelijk tarief: Nederlandse / EER-studenten)
  • €12.300 (Instellingstarief: Nederlandse / EER-studenten)
  • €15.500 (Instellingstarief: niet-EER-studenten)
  • * Let op: Iedereen die in het collegejaar 2021-2022 studeert, krijgt een korting van €1.084 op het hierboven genoemde reguliere tarief. Dit geldt zowel voor het wettelijk tarief als het instellingstarief (ook voor internationale studenten). Bekijk de informatiepagina www.eur.nl/collegegeld.