Waarom deze studie

Recht van de Gezondheidszorg

Als je goede zorg voor de gezondheid van jou en je dierbaren belangrijk vindt, is het opdoen van juridische know-how op het gebied van de gezondheidszorg een waardevolle investering. Omdat je met die kennis ook een veelzijdige en boeiende baan kunt vinden, sla je zelfs twee vliegen in een klap!

Een keuze voor Recht van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam is een keuze voor een uniek en kwalitatief sterk programma met oog op de rechtspraktijk. Hieronder lees je de belangrijkste redenen waarom andere studenten Recht van de Gezondheidszorg je voorgingen.

  • Je verkrijgt door het unieke programma kennis over de verhoudingen tussen patiënten, zorgverleners en zorgverzekeraars. Door de complexe wet- en regelgeving met betrekking tot de organisatie en financiering van de gezondheidszorg te ontrafelen, ontdek je hoe zij de verhoudingen tussen patiënten, zorgverleners en zorgverzekeraars vorm geven, maar ook hoe belangrijk het privaat-, bestuurs- en strafrecht daarbij is.
  • Door de inzet van gekwalificeerde vakdocenten, die ook in de zorg werkzaam zijn, en vele gastdocenten uit het werkveld is er volop aandacht voor actuele ontwikkelingen in de praktijk.
  • Je ontwikkelt vaardigheden om actuele medisch-ethische dilemma’s adequaat op te lossen. Er gaat namelijk geen dag voorbij zonder dat ontwikkelingen in de zorg het nieuws halen.

Ervaringen van studenten

De juiste studie gevonden?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen