Alumnus Yorick de Groot plaatst zich voor de Olympische Spelen in Parijs

people playing beach volleybal

Yorick de Groot, alumnus van Erasmus School of Economics, heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs. De beachvolleyballer uit Sliedrecht maakt zijn debuut op het grootste sportevenement ter wereld.

Yorick dankt zijn kwalificatie aan een mooi voorbeeld van doorzettingsvermogen. Afgelopen maart won hij samen met zijn partner Stefan Boermans op indrukwekkende wijze het Elite16-toernooi in Doha, Qatar. Op weg naar goud werden topduo's uit Noorwegen en Zweden verslagen. Zeer recent werd het Challenge-toernooi, het op een na hoogste niveau van de Beach Pro Tour, in Stare Jablonki (Polen) afgesloten met een verdienstelijke derde plaats.

Yorick, die Fiscale Economie studeerde, was zes jaar oud toen hij begon met volleyballen bij Sliedrecht Sport. Om de zomerpauze op te vullen, begon hij op 14-jarige leeftijd met beachvolleybal. Een jaar later sloot Yorick zich aan bij de Nederlandse selectie. Op de Olympische Jeugdspelen van 2018 in Argentinië won hij samen met zijn partner Matthew Immers al een zilveren medaille.

Yorick de Groot smiling at the camera

In een interview voor het Backbone Magazine 2019 (p. 28) stelt Yorick dat mensen die op hoog niveau presteren in de sport gewend zijn aan discipline: ‘Misschien verklaart dit waarom zo velen van hen er ook in slagen een zware studie af te ronden.’

Beachvolleybal staat in Parijs voor de achtste keer op het programma. Sinds het debuut van beachvolleybal op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 is de sport niet meer weg te denken. De wedstrijden worden gespeeld in een iconische setting. Champs de Mars ligt direct onder de Eiffeltoren. 

Aan het Olympisch beachvolleybaltoernooi nemen 24 teams per geslacht deel. In totaal zullen er 96 beachvolleybalatleten deelnemen aan de Olympische Spelen.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer van Erasmus School of Economics: rdegroot@ese.eur.nl en 06 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen