Boekpresentatie Alex van Stipriaan in het Wereldmuseum Rotterdam

Zaterdag 31 oktober a.s. vindt tussen 15.00 – 16.30 uur de perspresentatie plaats van de resultaten van het onderzoek naar het koloniaal en slavernijverleden van Rotterdam. Alex van Stipriaan, hoogleraar Caribische geschiedenis, zal zijn nieuwe boek Rotterdam in Slavernij, aanbieden aan burgemeester Ahmed Aboutaleb in het Wereldmuseum Rotterdam.

De resultaten verschijnen in de vorm van twee bundels en één monografie:

Het koloniale verleden van Rotterdam, Gert Oostindie (red.)
Rotterdam in slavernij, Alex van Stipriaan
Rotterdam, een postkoloniale stad in beweging, Francio Guadeloupe, Paul van de Laar en Liane van der Linden (red.)

Burgemeester Aboutaleb en Peggy Wijntuin, initiatiefneemster van de motie ‘Rotterdams slavernijverleden geeft inzicht en verbindt’, en wethouder Bert Wijbenga nemen de eerste exemplaren van de twee bundels en één monografie in ontvangst. In verband met de beperkende maatregelen rondom COVID-19 is ervoor gekozen om alleen pers en een kleine afvaardiging van het onderzoeksteam uit te nodigen. Wij betreuren dit, maar zien geen andere mogelijkheid. Wel bieden wij u de mogelijkheid om de perspresentatie via deze livestream te volgen vanaf 15.30 uur.

Ter gelegenheid van deze publicatie verzorgt Alex van Stipriaan de jaarlijkse Winterlezing van Erasmus Academie. Aansluitend neemt woordkunstenaar Carina Fernandes je mee in haar gedachtewereld in een spoken word optreden. Meer informatie over het evenement. 

Meer informatie

Over het onderzoek: Het Stadsarchief Rotterdam heeft namens de gemeente Rotterdam het onderzoeksinstituut KITLV te Leiden opdracht gegeven dit onderzoek uit te voeren; het KITLV heeft vervolgens verschillende wetenschappers gevraagd een bijdrage te leveren. Ter begeleiding van het onderzoek is onder voorzitterschap van burgemeester Ahmed Aboutaleb een wetenschappelijke en maatschappelijke klankbordgroep gevormd. De drie boeken met de onderzoeksresultaten zijn vanaf 2 november verkrijgbaar in de boekhandel.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen