Derde plaats SustainaBul uitgereikt aan Erasmus Universiteit Rotterdam

Campus Woudestein
Ellen van Schoten met studenten na het behalen van de derde plaats bij SustainaBul.

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is doorgestoten tot het podium van de SustainaBul: in 2024 is onze universiteit gestegen naar de derde plek van alle instellingen en zijn we nummer 2 onder de universiteiten. Het certificaat werd op 25 juni uitgereikt aan vicevoorzitter van het College van Bestuur Ellen van Schoten door de organisators, Studenten voor Morgen.

Vorig jaar stond onze universiteit nog op de veertiende plek. Onze universiteit heeft met name meters gemaakt op het gebied van duurzaamheid in onderzoek en bedrijfsvoering. De SustainaBul is een jaarlijkse ranglijst waarin Nederlandse hbo- en wo-instellingen worden beoordeeld op duurzaamheid.

"Deze derde plek van alle instellingen in Nederland is een mooie erkenning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid. We hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet, maar zijn er nog lang niet. Deze prijs is een extra stimulans om verder te gaan op de weg die we zijn ingeslagen. Uiteindelijk doen we het allemaal samen voor een betere wereld", aldus Ellen van  Schoten.

Ellen van Schoten bij de vijver op campus Woudestein met de SustainaBul award.

EUR is de eerste hoger onderwijsinstelling die de maximale punten scoort wat betreft maatregelen om de kantine te verduurzamen vanwege het streven naar een vegan campus in 2030. Ook wordt uitgelicht dat onze universiteit een van de koplopers is met betrekking tot de langetermijnvisie om onze ecologische voetafdruk te verminderen, omdat wij streven naar een positieve impact op het klimaat.

De SustainaBul kijkt ook naar duurzaamheid in onderwijs en onderzoek. Daar wordt als voorbeeld de online toolbox op intranet MyEUR aangehaald, waar voorbeelden en gidsen te vinden zijn om onderzoek zoveel mogelijk maatschappelijke impact te geven.

Meer informatie

De SustainaBul is sinds 2012 de jaarlijkse door Studenten voor Morgen georganiseerde ranglijst tussen de Nederlandse hogeronderwijsinstellingen. Hierbij worden deelnemende onderwijsinstellingen beoordeeld met behulp van een vragenlijst, verdeeld in de thema's duurzaamheid in het onderzoek, onderwijs, de bedrijfsvoering en de integrale benadering. Met de ranglijst hoopt Studenten voor Morgen onderwijsinstellingen te prikkelen nog verder te verduurzamen.

Gerelateerde content
De pilot die ontstond uit een samenwerking tussen wetenschappelijk onderzoek en bedrijfsvoering heeft geleid tot 60% minder zwerfafval in Langeveld Building van
Gom pilot Langeveld Building
De afgelopen maanden hebben 12 Duurzaamheidsdialogen plaatsgevonden, waarbij meer dan 500 studenten en medewerkers hun duurzaamheidsideeën deelden.
Dialogue Circle
Hoe ervaren studenten duurzaamheid in het onderwijs? Bachelor studenten Szymon, Natasza en Marlene vertellen hoe zij omgaan met duurzaamheid op de EUR.
MISOC studenten Szymon, Natasza & Marlene

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen