Docent Loes van Hulten winnares Stevensprijs 2021

Wolters Kluwer
Left to Right: Leo Stevens and Loes van Hulten (Photo: Berly Damman)

Op vrijdag 4 februari jongstleden is de Stevensprijs uitgereikt aan docent fiscale economie, Loes van Hulten. De prijs is vernoemd naar Leo Stevens, emeritus-hoogleraar belastingrecht aan Erasmus School of Economics. De prijs wordt jaarlijks door Wolters Kluwer uitgereikt aan een jonge auteur (35 jaar of jonger) die complexe fiscale materie op eenvoudige wijze weet te verwoorden.

Van Hulten is specialiste in het internationale belastingrecht en als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Fiscaal Economisch Instituut (FEI bv). Ze heeft een voorliefde voor technische onderwerpen, zoals de belastingplichtmaatregel voor omgekeerde hybride lichamen, en schrijft graag over verdragsbepalingen Zowel haar wetenschappelijke publicaties als het onderwijs dat zij doceert richten zich doorgaans op het internationaal en het Europees belastingrecht. Recent heeft zij de laatste hand gelegd aan haar proefschrift, waarop zij later dit jaar hoopt te promoveren. Het proefschrift richt zich op groepsbenaderingen in belastingverdragen. Naast haar werkzaamheden voor FEI bv is Loes van Hulten verbonden aan de afdeling Netherlands Knowledge Management (het voormalige Wetenschappelijk Bureau) van Deloitte.

‘Overweldigd door alle positieve reacties’

Loes van Hulten reageert verheugd: ’De nominatie vond ik al een hele eer en hetis helemaal geweldig dat ik met de prijs naar huis ben gegaan. De lovende woorden van de jury zijn een aanmoediging om verder te gaan met schrijven. Al met al ben ik overweldigd door alle positieve reacties die ik heb ontvangen.”

Oordeel van jury

De jury oordeelde dat Loes van Hulten met haar vakpublicaties een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de signalering van knelpunten in wetsvoorstellen op haar vakgebied. Daarnaast volgt zij kritisch bestaande wetgeving via annotaties, artikelen en commentaren.

Over de Stevensprijs

De Stevensprijs is vernoemd naar Leo Stevens, emeritus-hoogleraar belastingrecht aan Erasmus School of Economics. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Wolters Kluwer aan een jonge auteur die complexe fiscale materie op eenvoudige wijze weet te verwoorden. Naast de eer ontvangt Loes van Hulten een bedrag van 2.000 euro en een kunstwerk dat elk jaar speciaal voor de winnaar wordt gemaakt. Voor Van Hulten creëerde kunstenares en biologe Deirdre Lagas een bronzen vogel met veer.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen