Elbert Dijkgraaf leidt de volgende ronde van kabinetsformatiegesprekken

Elbert Dijkgraaf sitting for photo
Erasmus School of Economics

Elbert Dijkgraaf, hoogleraar empirische economie van de publieke sector aan Erasmus School of Economics, is een van de twee experts die de volgende ronde van kabinetsformatiegesprekken zal leiden. Elbert Dijkgraaf werd samen met Richard van Zwol genomineerd door PVV-leider Geert Wilders.

Dijkgraaf, voormalig parlementariër van de conservatief-christelijke partij SGP, is hoogleraar economie aan Erasmus School of Economics. In zijn recente werk heeft Dijkgraaf zich gericht op hoe verbindingen met buitenlandse arbeidskrachten en internationale markten kunnen helpen de aanhoudende tekorten aan arbeidskrachten in Nederland op te lossen. Ook onderzoekt hij de verschillende kenmerken van circulaire economieën en de manier waarop de overheid omgaat met afvalbeheer en het milieu. Bij Erasmus School of Economics coördineert hij tevens de masterspecialisatie Economics of Sustainability. In dit programma krijgen studenten een breed inzicht in de complexiteit van alle duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) en hoe huidig en nieuw economisch beleid het bereiken van deze doelen ondersteunt.

In Nederland praten de politieke partijen PVV, VVD, NSC en BBB over de vorming van een ‘programkabinet’, waarin ze tot overeenstemming proberen te komen over de belangrijkste dingen die ze willen bereiken.

Professor
Elbert Dijkgraaf, hoogleraar empirische economie van de publieke sector aan Erasmus School of Economics
Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer bij Erasmus School of Economics: rdegroot@ese.eur.nl en 06 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen