Else-Marie van den Herik wint Lambers Student Excellence Award 2022

Else Marie van den Herik

Alumnus Else-Marie van den Herik is een van de twee winnaars van de Lambers Student Excellence Award 2022. Van den Herik, summa cum laude afgestudeerd aan zowel Erasmus School of Economics als Erasmus School of Law, kreeg de prijs uitgereikt tijdens de dies natalis-ceremonie op dinsdag 8 november. Met het winnen van deze award, die wordt gesponsord door het ARK Fonds van het Erasmus Trustfonds, ontvangt Else-Marie een geldbedrag van 3.500 euro en een penning.

'Een van de allerbeste studenten'

Else-Marie heeft in zes jaar tijd twee bachelors en twee masters in verschillende disciplines (dubbelstudie Economie en Recht) afgerond, beide met uitstekende resultaten. Haar bachelor Economics and Business Economics, rondde ze cum laude af met een GPA van 8,9, haar master Economics and Business, specialisatie International Economics, summa cum laude met een GPA van 9,2. Ook de master handelsrecht aan Erasmus School of Law wist Else-Marie cum laude af te ronden, met een GPA van 8,9.

Prof.dr. Maarten Bosker van Erasmus School of Economics begeleidde zowel Else-Marie’s bachelor- als masterscriptie. Hij zegt: ‘Else-Marie toonde aan een intelligente, gemotiveerde, hardwerkende studente te zijn met uitstekende analytische vaardigheden.’ Haar inspanningen resulteerden in uitstekende scripties, beide bekroond met een 9,0. Bosker concludeert: ‘Else-Marie is een van de allerbeste studenten waarmee ik heb mogen samenwerken.’

Haar scriptiebegeleider aan Erasmus School of Law, dr. Piotr Wilinski, roemt haar vermogen om kwalitatief hoogstaand en onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek te doen: ‘Else-Marie wist de onderzoeksvragen op een uitstekende, creatieve en innovatieve manier te beantwoorden. Haar argumentatie was overtuigend, to the point en makkelijk te volgen.’ Een duidelijke weerspiegeling van haar uitmuntendheid is dat haar scriptie werd bekroond met een uitzonderlijke 9,5.

Else-Marie van den Herik & Nyota Kanyemesha
Else-Marie van den Herik & Nyota Kanyemesha
Alexander Santos Lima

Bevindingen van Else-Marie's onderzoek nu gebruikt in de cursus Academische Vaardigheden

Daarnaast heeft Else-Marie als onderwijsassistent, hoofd-onderwijsassistent en onderzoeksassistent een bijzondere bijdrage geleverd aan het onderwijs en onderzoek van Erasmus School of Economics. Ze werkte ruim vier jaar als onderwijsassistent en hoofd TA voor Academische Vaardigheden – wat al een prestatie op zich is. Als onderzoeksassistent deed Else-Marie onderzoek naar freeriden in groepsprojecten.

Meer specifiek deed ze onderzoek naar de voorkeuren van bachelor 1-studenten voor methoden om freeriding te detecteren en aan te pakken en publiceerde ze in 2021 haar werk in het Journal of Marketing Education, onder begeleiding van dr. Tim Benning. De bevindingen van haar onderzoek worden nu gebruikt in het vak Academische Vaardigheden. Haar betrokkenheid bij het uitvoeren van experimenten om freeriden te vermijden, heeft enorm geholpen om de vlotte samenwerking tussen studenten binnen groepen te verbeteren en hun vaardigheden op het gebied van coöperatief leren te verbeteren.

Momenteel volgt Else-Marie een researchmaster economie aan het Tinbergen Instituut, de gezamenlijke onderzoeksinstelling van Erasmus School of Economics, Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit Amsterdam.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot van Erasmus School of Economics en Erasmus School of Law, email:rdegroot@ese.eur.nl, phone: +31 6 53 641 846.

Gerelateerde content
Veerkrachtige steden en samenlevingen voor toekomstige generaties stonden centraal tijdens de 109de dies natalis van Erasmus Universiteit Rotterdam.
Cortege van dies natalis 2022

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen