Ernst Kuipers verzorgt eerste Laprélezing

Bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van het Erasmus MC spreekt de eerste Laprélezing uit op 28 maart 2019. Deze tweejaarlijkse lezing over besturen in de zorg wordt georganiseerd door Erasmus Centrum voor Zorgbestuur samen met Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM).

Oud-hoogleraar Ruud Lapré is een van de oprichters van wat nu Erasmus Centrum voor Zorgbestuur en ESHPM heten. Met de lezing wil Lapré aandacht vragen voor specifiek het besturen in de gezondheidszorg. Kennis van de sector is volgens hem onontbeerlijk om een goede bestuurder te kunnen zijn.

Meer informatie over de Laprélezing hier.

Zorgtoneel

De eerste Laprélezing is in handen van Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC te Rotterdam. De titel van zijn lezing is: ‘Feste op het Zorgtoneel. Hoe toekomstbestendig is de huidige ziekenhuiszorg?’

Is de huidige ziekenhuiszorg toegesneden op de zorgvraag van morgen? Vernieuwing in diagnostiek, behandelingen en preventie zijn noodzakelijk om de zorg vooruit te helpen. Ernst Kuipers vertelt hoe hij vanuit het Erasmus MC innovatieve samenwerkingsvormen initieert om beter te kunnen voldoen aan de toekomstige zorgvraag.

Twee alumni van recente jaargangen van de Master of Health Business Administration, Sander Verschure (programmacoördinator Strategie & Beleid bij Surplus) en Arien Storm (kinder- en jeugdpsychiater en programmadirecteur bij Lentis), reageren op de lezing van Ernst Kuipers vanuit hun ervaring met de verpleeghuiszorg en de geestelijke gezondheidszorg.

Lieke Oldenhof, universitair docent aan Erasmus School of Health Policy & Management, reageert ook op de lezing vanuit haar onderzoek naar hoe zorg en ondersteuning dichtbij huis worden verleend en georganiseerd.

Kunst

Geheel in lijn met de passie van Ruud Lapré is er tijdens het programma ook aandacht voor kunst. Zo organiseert de EUR in de Erasmus Gallery de expositie OUTSIDER ART.

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T (010) 408 1216 E press@eur.nl

Meer nieuws ontvangen? Schrijf je in voor de Erasmus Nieuwsbrief