Forse uitbreiding aantal studieplekken op campus Woudestein

De Erasmus Universiteit Rotterdam breidt het aantal studieplekken voor haar studenten fors uit. Er komt een nieuw duurzaam multifunctioneel onderwijsgebouw op campus Woudestein. Ook wordt in het karakteristieke Tinbergen gebouw een groot aantal extra studieplekken ingericht. Op deze manier reageert de Erasmus Universiteit op de groei van de universiteit en de toegenomen vraag naar studieplekken. 

Ten eerste heeft het College van Bestuur besloten om versneld een nieuw duurzaam multifunctioneel onderwijsgebouw te realiseren naast Polak Building op campus Woudestein. Het nieuwe gebouw heeft dezelfde omvang als Polak Building (zo’n 8.000 vierkante meter) en gaat naar schatting vele honderden studieplekken tellen, afhankelijk van de groei van de universiteit. Het onderwijsgebouw opent in 2022 de deuren.

Ruim baan voor studieplekken

Daarnaast wordt de komende maanden Tinbergen Building geschikt gemaakt voor tijdelijk gebruik voor de komende drie jaar. Het karakteristieke gebouw biedt in de periode vanaf september 2019 plek aan onderwijsruimtes en maar liefst zo’n 560 extra studieplekken. De 310 huidige studieplekken worden bovendien aantrekkelijker gemaakt. De inrichting van de studieplekken vindt in nauwe samenwerking met de studenten plaats, om zo goed mogelijk aan te sluiten op hun behoefte. 

De afgelopen jaren heeft de Erasmus Universiteit fors geïnvesteerd in uitbreiding van het aantal studieplekken. Die groei is mogelijk gemaakt door het bouwen van Polak Building, de renovatie van de Universiteitsbibliotheek en Sanders Building, samen met zoveel mogelijk plaatsen elders op de campus.

Campus Woudestein telt nu 2.600 vaste, speciale studieplekken en nog zo’n 1.200 informele studieplekken. 

Renovatie Tinbergen

Tinbergen Building wordt op een aantal plekken bouwtechnisch verbeterd. Bedoeling was op korte termijn te starten met een algehele renovatie voordat het onderwijsgebouw gerealiseerd zou gaan worden, maar dat is uitgesteld door het niet slagen van het aanbestedingstraject. Dit is een gevolg van de overspannen markt en de complexiteit van de renovatie. De renovatie, onderdeel van Campus in Ontwikkeling, wordt nu in 2022 opgestart nadat het nieuwe onderwijsgebouw is opgeleverd. 

Het besluit om voorrang te geven aan een nieuw onderwijsgebouw leidt helaas tot een verdere vertraging voor de renovatie van het karakteristieke gebouw van twee tot drie jaar. 

Lees hier meer over Campus in Ontwikkeling, het project om van campus Woudestein een levendige en duurzame campus te maken. 
 

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 408 1216 of press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen