Impact 2021: De impact van wetenschap op onze maatschappij

Op woensdag 20 januari van 14.30 tot 17.00 vindt Impact 2021 plaats. Tijdens dit (openbare) online event zie je welke impact wetenschap op onze samenleving heeft. Zo gaat hoogleraar Eveline Crone in gesprek met Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, over de brede impact van wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke uitdagingen.

Wetenschappers zoeken voortdurend naar oplossingen voor de uitdagingen van de moderne samenleving. Dit onderzoek doen zij niet alleen, maar samen met het hele kennisveld, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en startups. Zij werken elke dag samen om de samenleving innovatiever, gezonder en toekomstbestendig te maken. Tijdens Impact 2021 wordt getoond en besproken welke impact wetenschap op onze samenleving heeft.  Het event wordt georganiseerd door de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Programma Impact 2021

Aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk bespreekt tafelheer Lieven Scheire de impact van de wetenschap op de maatschappij aan de hand van zes verschillende thema’s. Naast Eveline Crone en Ingrid van Engelshoven, zullen onder andere ook staatssecretaris Mona Keijzer en hoogleraren Beatrice de Graaf, Bert Weckhuysen, special envoy van Techleap.nl Constantijn van Oranje, en vice-voorzitter van het UMC Utrecht Arno Hoes tijdens Impact 2021 praten over de brede impact van de Nederlandse wetenschap en de rol die de overheid daarbij speelt.

Meld je aan

Impact 2021 kan je volgen via een interactieve livestream. Deelnemers kunnen vragen stellen aan de panelleden en netwerken met andere bezoekers, onderzoekers en sprekers. 

Bekijk het volledige programma en meld je aan.

Professor
Meer informatie

Marjolein Kooistra, mediarelaties ESSB, kooistra@essb.eur.nl, 06 83676038

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen