Julian Schaap wint dissertatieprijs van Stichting Praemium Erasmianum

Julian Schaap

Dr. Julian Schaap van Erasmus School of History, Culture and Communication heeft de dissertatieprijs 2020 van de Stichting Praemium Erasmianum toegekend gekregen voor zijn proefschrift 'Elvis Has Finally Left the Building? Boundary work, whiteness and the reception of rock music in comparative perspective.’. De prijs wordt uitgereikt aan jonge onderzoekers in de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen die een proefschrift van bijzonder hoge kwaliteit hebben geschreven. De uitreiking is op 23 juni.

Over Julian Schaap

Julian Schaap is Universitair Docent muzieksociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn onderzoek richt zich op twee pijlers: ten eerste bestudeert hij sociale ongelijkheden op basis van klasse, geslacht en ras-etniciteit in (culturele) consumptie- en productiepraktijken, met een focus op (populaire) muziek. Ten tweede werkt hij aan de talloze raakvlakken tussen cognitieve studies en cultuursociologie, met name Bourdieusiaanse analyses.

Promotor van zijn proefschrift was prof. dr. Koen van Eijck en zijn copromotor was dr. Pauwke Berkers.

Over Stichting Praemium Erasmianum

De jaarlijkse Dissertatieprijzen worden toegekend aan bijzondere dissertaties op het gebied van de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen. De Dissertatieprijs bestaat uit een bedrag van €3.000.- en een oorkonde. Maximaal vijf prijzen worden toegekend aan jonge onderzoekers in de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen die een proefschrift van bijzonder hoge kwaliteit hebben verdedigd aan een Nederlandse universiteit.

De Stichting Praemium Erasmianum is in 1958 opgericht door Prins Bernhard der Nederlanden. Het is een culturele instelling die actief is op het gebied van de geesteswetenschappen, de sociale wetenschappen en de kunsten. De Stichting laat zich daarbij leiden door de culturele tradities van Europa en het gedachtegoed van Erasmus.

 

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, e-mail: press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen