Juridische problemen voor Philips

BNR Nieuwsradio

Op dinsdag 30 april jongstleden maakte Mary Pieterse-Bloem, hoogleraar financiële markten aan Erasmus School of Economics, deel uit van het beleggerspanel van BNR Nieuwsradio. Samen met Koen Bender, directeur Mercurius Vermogensbeheer, bespreekt zij de schikking van 1 miljard euro die Philips treft in de slaapapneuaffaire.  

Onlangs werd bekend dat het bedrijf Philips een schikking heeft getroffen in de slaapapneuaffaire-zaak van 1 miljard euro; een flinke tegenslag voor het Nederlandse bedrijf. Toch lag op een bepaald moment de aandelenkoers van Philips 45% hoger dan de startkoers. ‘Zeer opmerkelijk’, stelt Pieterse-Bloem. Roy Jakobs, de topman van Philips, is blij met de schikking. Het neemt namelijk de grote onzekerheid die het Amerikaanse jurysysteem met zich meebrengt, weg.

Toch is Philips nog niet helemaal af van zijn juridische problemen. Alhoewel er reeds vier zaken zijn geschikt, lopen er nog zes rechtszaken. Pieterse-Bloem zegt daarover het volgende: ‘de snelheid waarmee deze schikking is bereikt, getuigt van hoe snel Philips zich door dit juridische slagveld aan het heen vechten is. Toch lopen er nog zes rechtszaken, waaronder één strafrechtelijke zaak, waardoor de onzekerheid voor beleggers nog lang niet voorbij is.’

Professor
Meer informatie

U kunt de volledige uitzending van BNR Nieuwsradio, 30 april 2024, hier beluisteren.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen