Erasmus School of Economics lanceert nieuwe masterspecialisatie Economics of Sustainability

In het academisch jaar 2022-2023 start Erasmus School of Economics met een gloednieuwe masterspecialisatie die studenten zal laten kennismaken met de huidige uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkeling en met de manier waarop het economisch systeem daarmee samenwerkt of er juist tegenin gaat.

In dit masterprogramma krijgen studenten een breed inzicht in de complexiteit van alle Sustainable Development Goals (SDG's) en hoe het huidige en nieuwe economische beleid het bereiken van deze doelen ondersteunt. Ze zullen cases analyseren over klimaatverandering, migratie, ongelijkheid en gezond ouder worden.

Aangezien deze uitdagingen zich tegelijkertijd op bedrijfs-, nationaal en internationaal niveau voordoen, zijn meerdere economische perspectieven nodig om ze te begrijpen. Om multiperspectief denken te bevorderen, zullen de studenten keuzevakken uit verschillende economische disciplines kiezen. Ook zullen zij tijdens het scriptieproces in teams werken.

Is dit de juiste keuze voor jou?

Vraag jezelf af: Ben je gemotiveerd om bij te dragen aan een wereld waarin meer dan negen miljard mensen goed leven binnen de planetaire grenzen? Denk je dat een goede economische analyse kan bijdragen aan het bereiken van een duurzame toekomst? Ben je geïnteresseerd in het combineren van kennis uit verschillende economische specialisaties en het leren van vaardigheden die nodig zijn om complexe, maatschappelijke vraagstukken op te lossen?

Als je op al deze vragen 'ja' hebt geantwoord, dan is dit een Master voor jou.

"Veel masteropleidingen richten zich op één economisch gebied. Om de SDG's te bereiken, is het nodig om kennis uit verschillende vakgebieden te combineren. Dat is leuk, en helpt om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om tot betere oplossingen te komen. We kijken ernaar uit om samen met gemotiveerde studenten onze kennis te delen over duurzaamheid en wat economie kan doen om de Sustainable Development Goals te bereiken."

 - Prof.dr. Elbert Dijkgraaf, programmacoördinator

Kom meer te weten over dit nieuwe programma

Wil je leren hoe je een expert kunt worden in de economie van duurzaamheid? Bekijk dan het programma.

Achtergrond

Zoals gedefinieerd door de commissie Brundtland in 1987, is duurzame ontwikkeling "een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen".

De VN heeft 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) vastgesteld om de "grote uitdagingen van onze tijd" te bestrijden, zoals bijvoorbeeld economische en sociale ongelijkheid, klimaatverandering en verdere achteruitgang van het milieu. Deze uitdagingen zijn zeer complex, maar de economische wetenschap kan helpen om ze te begrijpen - hun oorzaken, hun gevolgen, en mogelijke oplossingen.

"[Het bereiken van de SDG's] hangt af van wat voor soort kapitalisme we willen bouwen, hoe we de relaties tussen de publieke en private sector moeten regelen en hoe we regels, relaties en investeringen zo kunnen structureren, dat alle mensen kunnen floreren en planetaire grenzen worden gerespecteerd."

 - Prof. Mariana Mazzucato in Mission Economy

Professor
Gerelateerde opleiding
Wat zijn de uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkeling? En hoe kunnen de economische systemen daarmee werken? Of er juist tegenin gaan? Dat leer je!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen