Lans Bovenberg wint belangrijkste economie-oeuvreprijs

ESE - Lans Bovenberg

Lans Bovenberg, emeritus hoogleraar van Erasmus School of Economics, heeft de Nederlandse Prijs voor de Staathuishoudkunde ontvangen. Hij ontvangt de prijs vanwege zijn grote en brede bijdrage aan economische beleidskennis en de vele publicaties in de Nederlandstalige maar ook in de internationale vakliteratuur. In 2003 won hij de Spinozapremie, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland.

Op vrijdag 12 april kreeg Lans Bovenberg de prijs uit handen van Klaas Knot, voorzitter van het bestuur van Mr. N.G. Piersonfonds en President van De Nederlandsche Bank, en Robert Dur, voorzitter van het bestuur van de Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde (KVS) en hoogleraar Economie aan Erasmus School of Economics. 

Aan Erasmus School of Economics was Lans Bovenberg kort tijd deeltijdhoogleraar Relational Economics, Values and Leadership Deze functie combineerde hij destijds met zijn aanstelling als hoogleraar economie aan Tilburg University. Bovenberg is ook een alumnus van Erasmus School of Economics. Hij behaalde in 1981 zijn MSc in econometrie na het voltooien van zijn scriptie onder begeleiding van emeritus hoogleraar Teun Kloek.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer bij Erasmus School of Economics: rdegroot@ese.eur.nl, mobiel: 06 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen