Nieuwsgierigheid en Ontdekking: Het Weekend van de Wetenschap op de EUR

A kid playing with VR
A kid playing with VR
Arie Kers

Op zondag 8 oktober opende de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) haar deuren voor de allereerste editie van het wetenschapsfestival "Weekend van de Wetenschap". Dit jaar stond het festival in het teken van het thema 'Hoe werkt het?' en draaide alles om nieuwsgierigheid en ontdekking. Het wetenschapsfestival, bedoeld voor alle leeftijden, bood een toegankelijke inkijk in de wereld van wetenschap en technologie. Deelnemers konden deelnemen aan workshops, experimenten uitvoeren en de EUR campus verkennen via een speurtocht.

Met 25 verschillende workshops verdeeld over zes sessies was er voor ieder wat wils. Door het verzamelen van stempels bij workshops konden jonge deelnemers hun officiële Erasmus certificaat behalen. Dit zorgde voor een extra dosis motivatie en opwinding onder de jonge onderzoekers in spe. Een populaire sessie was de ‘Erasmus X/AICON AI workshop Portraits of the City’, georganiseerd door Rajiv Mahadew, City Engagement Officer van het Academisch Outreach Programma. Met meer dan 100 deelnemers, niet alleen uit de directe omgeving van Rotterdam, maar zelfs vanuit steden als Hilversum, was deze workshop een groot succes. Tijdens deze workshop ontdekten de deelnemers de fascinerende wereld van kunstmatige intelligentie en de rol ervan in het vastleggen van stadsportretten. De deelnemers werden uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met het maken van hun eigen kunstwerken met behulp van deze technologie.

Het Weekend van de Wetenschap benadrukte het belang van wetenschappelijke nieuwsgierigheid en de waarde van het toegankelijk maken van kennis voor de jeugd. Het Academisch Outreach Programma heeft met plezier bijgedragen aan dit inspirerende wetenschapsfestival en kijkt uit naar toekomstige edities om nog meer deelnemers, jong en oud, te verwelkomen in de betoverende wereld van ontdekking en leren.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen