Peter Scholten bijzonder hoogleraar migratie- en diversiteitsbeleid

Bestuurskundige dr. Peter Scholten is benoemd tot hoogleraar Bestuurskunde, in het bijzonder Dynamiek van Migratie en Diversiteitsbeleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De leerstoel is ingesteld vanwege het Erasmus Trustfonds.

De leerstoel van prof.dr. Scholten richt zich op het verbinden van migratieonderzoek en bestuurskundig onderzoek.  De dynamiek van beleidsprocessen op het terrein van migratiebeleid en het beleid ten aanzien van diversiteit staat daarbij centraal. Scholten zal daarvoor zowel naar het lokale, nationale als Europees niveau kijken; bijvoorbeeld hoe verhoudt stedelijk integratiebeleid zich tot beleid dat op andere niveaus wordt gemaakt.

Met de leerstoel wil Scholten een bijdrage leveren aan de theorieontwikkeling in de bestuurskunde op het terrein van beleidsdynamiek bij weerbarstige beleidsproblemen. Daarnaast wil hij een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke migratieliteratuur over vergelijkende analyse van migratie- en diversiteitsbeleid.

Om deze ambitie te verwezenlijken brengt Scholten internationaal ‘state-of-the-art’ onderzoek en onderwijs op zowel bachelor-, master- en post-master niveau bij elkaar. Ook zal het onderzoek in deze leerstoel een bijdrage leveren aan systematische kennisvermeerdering op het terrein van migratie- en diversiteitsbeleid. Dit kan dan als basis kan dienen voor beleidsinnovatie in de praktijk.

Over Peter Scholten
Dr. Peter Scholten promoveerde in 2007 in de bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Hij is sinds 2009 verbonden aan de Erasmus University Rotterdam, Department Bestuurskunde en Sociologie. Sinds 2014 is hij tevens directeur van IMISCOE, het grootste Europese academische onderzoeksnetwerk op het terrein van migratie, integratie en sociale cohesie.  Daarnaast is hij coördinator van de Leiden Delft Erasmus(LDE) -Master Governance of Migration and Diversity en van het Erasmus Migration & Diversity Institute (EMDI).  Momenteel leidt hij een aantal internationale onderzoeksprojecten, waaronder het H2020 project CROSS-MIGRATION en het project Cities of Migration dat is gefinancierd onder het Erasmus Initiatives programma. Tevens is hij editor-in-chief of the journal Comparative Migration Studies (CMS)  en lid van de editorial board van Journal of Comparative Policy Analysis

Zijn onderzoek richt zich met name op vraagstukken omtrent de ‘governance’ van migratie en migratie-gerelateerde diversiteit, multi-level governance, vergelijkende beleidsstudies, en de relatie tussen wetenschap en beleid.

Meer informatie

Marjolein Kooistra, mediarelaties ESSB, T (010) 408 2135 | M 06 83 67 60 38 | E kooistra@essb.eur.nl

Meer nieuws ontvangen? Schrijf je in voor de Erasmus Nieuwsbrief.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen