Philip Hans Franses begeleidt proefschrift aan de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo

Op woensdag 22 november verdedigde de Surinaamse econoom Gavin Ooft met succes zijn proefschrift aan de Anton de Kom Universiteit in Suriname. Het proefschrift werd begeleid door Philip Hans Franses, hoogleraar Toegepaste Econometrie aan Erasmus School of Economics.

Gavin Ooft is gespecialiseerd in econometrie, data-analyse en voorspellende analyses. Van 2012 tot en met 2019 werkte Ooft op de onderzoeksafdeling van de Centrale Bank van Suriname. Sinds begin dit jaar bekleedt hij een functie als financial modeling & research specialist bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, in Willemstad, Curaçao.

Nauwe banden met Anton de Kom Universiteit

Hoogleraar Franses heeft door de jaren heen nauwe banden onderhouden met de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo. Hij begeleidde meer Surinaams-gerelateerde onderzoeksprojecten, zoals het promotieonderzoek van dr. Madesta Lede, die in 2013 promoveerde aan Erasmus School of Economics. Kort daarna keerde Lede terug naar Suriname waar ze haar professionele carrière begon als docent aan de Anton de Kom Universiteit.

Als voormalig decaan van Erasmus School of Economics startte Franses ook een tijdelijke samenwerking met de Anton de Kom Universiteit, waardoor Surinaamse studenten gedurende een schakeljaar in eigen land, vervolgens voor een half jaar in Rotterdam blok 1 t/m 3 van de MSc Accounting, Auditing en Control konden volgen. In 2014 studeerden diverse studenten af, zowel in Paramaribo als Rotterdam, afhankelijk van de begeleiding van hun scriptie.

Professor
Meer informatie

Verschillende media hebben aandacht besteed aan Gavin Ooft's dissertatie: Dagblad Suriname (24 November), Waterkant (24 November), GFC Nieuws (23 November), and ATV Networks Suriname (24 November 2023)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer bij Erasmus School of Economics: rdegroot@ese.eur.nl, 06 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen