Professor Jun Borras benoemd als Erasmus Professor

Professor Jun Borras stands on stage to accept his new role as Erasmus Professor
Professor Jun Borras accepts the Erasmus Professor appointment on stage at the 110 Dies Natalis of Erasmus University
Alexander Santos Lima

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) vierde zijn 110e verjaardag tijdens de Dies Natalis op 8 November 2023. Tijdens deze plechtigheid werd Professor Jun Borras benoemd als de derde Erasmus Professor. Deze prestigieuze titel wordt uitgereikt door het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit aan inspirerende wetenschappers die multi-disciplinaire teams aanvoeren en samen helpen de strategische doelen van de Erasmus Universiteit te verwezenlijken. Ze behoren tot de absolute voorhoede van hun vakgebied en zijn voorlopers op het gebied van maatschappelijke impact. Professor Borras is benoemd als Erasmus Professor voor een periode van 5 jaar. 

Expanding scholar-activism

Professor Jun Borras is hoogleraar Agrarische Studies aan het International Institute of Social Studies (ISS). Zijn onderzoek richt zich vooral op land- en voedselpolitiek, klimaatverandering, internationale agrarische actiegroepen and wereldwijde transformatie. Zijn speciale aandacht gaat uit naar Zuidoost-Azië, China, Afrika en Zuid-Amerika. 

Professor Borras ontving de European Research Council (ERC) Advanced Grant voor zijn onderzoeksproject 'Commodity & land rushes and regimes.' Bovendien is hij distinguished Professor aan de China Agricultural University in Beijing, en is hij gelieerd aan het in Nederland gevestigde Transnational Institute (TNI).

Borras gaf aan dat hij met deze benoeming van plan is om zijn onderzoek uit te breiden naar nog meer gebieden wereldwijd en de samenwerking binnen én buiten de universiteit te vergroten. Verder zet hij zijn kritische werk voort binnen het interdisciplinaire werkveld van agrarische studies. 

Rol van de Erasmus Professors

De Erasmus Professors zijn de boegbeelden van de Erasmiaanse waarden, de kernwaarden waar de universiteit veel belang aan hecht.

De Erasmus Professors werken door de complementariteit van hun verschillende profielen, vanuit diverse vakgebieden en vanuit de Erasmiaanse waarden samen aan het creëren van multidisciplinaire sociale impact voor de EUR.

Professor
Jun Borras
Gerelateerde content
Professor Jun Borras has received Clarivate's Highly Cited Researchers in the filed of Social Sciences award for 2022
Jun Borras 2021
Professor Saturnino 'Jun' Borras has, for the 4th year, been included on Clarivate's Highly Cited Researcher list in the Social Sciences category.
Jun Borras 2021

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen