Sprinten naar een succesvolle carrière in consultancy

Erasmus Charity Run Participants
girl sitting on a bench

Kateřina Krouská had twee redenen om zich in te schrijven voor de Erasmus Charity Run 2024. Ze wilde graag iets terug doen, en daarom haalt ze geld op voor toekomstige scholarship studenten. Daarnaast heeft Kateřina ook affiniteit met hardlopen, thuis in Tsjechië was ze een enthousiaste hardloopster. Tot nu toe heeft ze op nationaal niveau successen behaald op de 400 en 800 meter. Dit is de eerste keer dat ze serieus 10 km loopt, maar ze belooft haar best te doen op de dag zelf.

De toekomst openen

Kateřina heeft zelf een Erasmus Trustfonds scholarship gekregen. "Het zou voor mij en mijn familie een hele uitdaging zijn geweest om de fondsen voor mijn MSc in Finance and Investments bij elkaar te krijgen, dus deze financiële steun was zeer welkom," zegt ze. "Tijdens de aanvraagprocedure voelde ik dat Rotterdam School of Management mij waardeerde en wilde investeren in mijn toekomst. Daarom besloot ik mee te doen aan de Erasmus Charity Run om geld in te zamelen voor toekomstige studenten die aan de EUR willen studeren maar niet over voldoende financiële middelen beschikken om dit te realiseren.” 

Kateřina geniet van haar master, vooral omdat deze een praktische focus heeft op economie en de aandelenmarkt: "Ik was goed in wiskunde op school en was op zoek naar een manier om het vak te gebruiken in mijn carrière. Mijn bachelor Economics & Finance aan de Charles University in Praag ging diep in op kwantitatieve economie, maar ik wilde ook meer inzicht krijgen in de zakelijke kant en de praktische aspecten van de sector." Ze heeft een bijzondere interesse in cryptogeld, met name blockchain, en zal haar scriptie schrijven over de nieuwe exchange-traded cryptofondsen die op beurzen kunnen worden gekocht.

Girl posing in the hall

Kansen onthullen

Kateřina is already preparing for her career in finance. Before arriving at Rotterdam, she completed an internship in audit, then another with a consultancy working on projects involving private equity funds. After that placement, the consultancy offered her a full-time position and she will be joining them after graduation, as she first wanted to complete her education at RSM.

“Before coming to the Netherlands, I spent the winter in Spain, studying in sunny Barcelona under the Erasmus scheme so the Dutch weather came as a bit of shock but I’m learning a lot at RSM, thanks to my scholarship, and know it will help me in my career,” she adds.

Meanwhile, Kateřina is looking forward to the Erasmus Charity Run and has even persuaded her boyfriend, flatmates, and classmates to join her to give more young people the opportunity to study at one of Europe’s leading business schools.

Gerelateerde content
Doneer aan de Erasmus Charity Run op zondag 14 april 2024, onderdeel van de Marathon Rotterdam in #DEMOOISTE rotstad die er is.
mensen juichen en lachen
Student Derman doet mee aan de Erasmus Charity Run. In dit verhaal vertelt hij waarom. "Ik wil toekomstige studenten aanmoedigen om bij de EUR te studeren."
Student Umut Derman Tacyildiz staat bij de balustrade op de eerste verdieping in het Polak Building.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen