S.S.R. uitgesloten van alle fysieke en online activiteiten Eurekaweek

Erasmus Universiteit Rotterdam is gisteravond op de hoogte gesteld van een groot aantal besmettingen (23) met COVID-19 bij de studentenvereniging S.S.R. Het gaat om deelnemers van een SSR-dispuutreis naar Griekenland. Het College van Bestuur heeft besloten om S.S.R. direct uit te sluiten van alle fysieke en online activiteiten als onderdeel van de Eurekaweek.

Rector Magnificus Rutger Engels licht de beslissing toe: "Allereerst wens ik ze veel beterschap en hoop dat ze snel zullen herstellen. Er heeft inmiddels bron- en contactonderzoek via de GGD-Rijnmond plaatsgevonden en de besmette leden zijn in quarantaine gesteld. Echter, de algehele situatie is dermate ernstig- en vanwege de verantwoordelijkheid van de vereniging - dat ik heb besloten de S.S.R. direct uit te sluiten van alle fysieke en online activiteiten als onderdeel van het Eurekaweekprogramma. Ik begrijp dat deze week belangrijk is voor de vereniging, maar ik wil alle risico’s op besmettingen uitsluiten. Tevens vind ik het noodzakelijk dat deze ontstane situatie grondig wordt geanalyseerd. Ik spreek komende maandagochtend het bestuur om mij een mondelinge toelichting te geven over de ontstane situatie; op basis hiervan en met oog op de gedragscode studentenorganisaties zal het CvB beslissen of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn."

Veiligheid voor aankomende studenten

"Er is de laatste weken en dagen uitermate hard gewerkt om een compleet nieuw, veilig protocol neer te zetten voor de Eurekaweek en de activiteiten van de studentenorganisaties. Dit is gebeurd in nauw overleg met de Veiligheidsregio en burgemeester Aboutaleb. De Eurekaweek kan hierdoor alsnog doorgaan. Uiteraard is en blijft ook hier de veiligheid van onze aankomende studenten, jullie (aspirant-)leden en de samenleving de hoogste prioriteit. Mocht een deelnemer aan deze activiteiten toch besmet blijken, zal altijd in overleg met de GGD gehandeld worden."

"Ik roep nogmaals met klem op alle maatregelen rond COVID-19 in acht te nemen, incidenten direct te melden en alle activiteiten gericht op werving en introductie van nieuwe leden (anders dan die onder het officiële programma van de Eurekaweek vallen) af te gelasten, tenzij na goedkeuring door ons daarvoor ontheffing is verleend door de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (zie daarvoor de mail van woensdag 12.8 van het hoofd Studentenvoorzieningen van de EUR). Deze situatie maakt het nogmaals duidelijk welke verantwoordelijkheid wij gezamenlijk hebben."

Meer informatie

Persvragen? Neem contact op met Imad El Kaka, hoofd persvoorlichting:

Mobiel: 06-24298874
E-mail: imad.elkaka@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen