Studenten van Erasmus School of Economics winnen Audit Hackathon NBA

 winners of the Hackathon 2024

Op 15 maart 2024 is een team van studenten van Erasmus School of Economics winnaar geworden van de tweede hackathon ‘Auditing the Future’ van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Rogier Asselbergs, Mehek Jain, Lora Georgieva, Deyanera Sanches Monteiro, Niels Stokman en Abylay Zhogibayev streden met 6 teams van andere universiteiten om de titel 'Auditors of the Future 2024'. 

Auditing the Future is een Engelstalige accountancy challenge, gericht op WO-studenten studerend in een financieel-economische richting. Teams van Universiteit van Amsterdam, Tilburg University, VU Amsterdam, Nyenrode Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Maastricht en Erasmus Universiteit Rotterdam namen deel aan de hackathon.

Als jonge accountants aan het werk voor het bedrijf ‘Inside the box'

Doel van de hackathon is om studenten te laten ervaren hoe divers het accountantsberoep kan zijn en met welke vragen accountants worden geconfronteerd. De teams gingen als jonge accountants aan het werk voor het bedrijf ‘Inside the box‘.  De casus borduurde voort op een casus die ook is ingezet bij de NBA Impact Challenge, rondom een exclusieve, internationale sportstudio. Naast accountancygerelateerde onderwerpen kregen de studenten ook te maken met de dynamiek van een raad van bestuur en onverwachte actuele ontwikkelingen.

 winners of the Hackathon 2024

De winnaars inclusief begeleider Mosa Almansour (5e van links)
Rogier AsselbergsMehek JainLora GeorgievaDeyanera Sanches MonteiroNiels Stokman and Abylay Zhogibayev 

Jury: ‘hoog niveau finalisten’

De teams presenteerden de resultaten van hun casus aan een jury, die na afloop wees op het hoge niveau van de prestaties van de studenten. ‘Accountancy gaat niet over cijfers, maar over mensen’, hield juryvoorzitter Angelique Koopman (partner EY en docent Tilburg University) de studenten voor. ‘We hebben gezien dat goed teamwerk leidt tot de beste prestaties.’

Arbeidsmarktcampagne 

De hackathon is onderdeel van de arbeidsmarktcampagne “Accountancy iets voor jou”. Die campagne wordt door de NBA ingezet om jongeren enthousiast te maken voor het accountantsberoep. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen