Te veel voetbal?

VRT Radio 1
Thomas Peeters

Onlangs verscheen Thomas Peeters, universitair hoofddocent aan Erasmus School of Economics, in een uitzending van de Vlaamse openbare omroep VRT over de enorme toename in de hoeveelheid voetbalwedstrijden. Terwijl er dertig jaar geleden alleen op woensdag voetbal werd uitgezonden in Belgi√ę, kijkt men er nu niet raar van op als er drie keer per week een voetbalwedstrijd op de buis verschijnt.

De voornaamste reden dat de hoeveelheid voetbalwedstrijden zo is toegenomen, is dat er steeds meer partijen zijn die de voetbalkalender vol proberen te maken. Zo is er onlangs de Nations League bijgekomen, en is er een bepaalde hoeken animo voor een Super League tussen de absolute topclubs in Europa. 

De enorme toename in hoeveelheid wedstrijden is voor grote voetbalorganisaties niet problematisch, stelt de universitair hoofddocent. Organisaties als UEFA en FIFA betalen namelijk de salarissen van de spelers niet, en dragen ook geen risico voor eventuele blessures. Topclubs hebben hier meer last van, aangezien er op deze manier meer vermoeidheid onder spelers ontstaat en de kans op blessures toeneemt. 

Universitair Hoofddocent
Meer informatie

U kunt de volledige uitzending van VRT Radio 1, 14 juni 2024, hier beluisteren.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen